1515

Börsaktuella Byggfakta förvärvar irländskt bolag

Det börsaktuella mjukvaru- och informationsbolaget Byggfakta har tecknat ett avtal om att förvärva 100 procent av irländska Construction Information Services genom sitt brittiska dotterbolag Glenigan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Foto:Jenny Fors

Construction Information Services, CIS, beskrivs av Byggfakta som Irlands ledande leverantör av informationstjänster till byggindustrin i Nordirland och Irland. 

CIS hade en nettoomsättning på cirka 1,6 miljoner euro, motsvarande 16 miljoner kronor, under verksamhetsåret 2020 och har cirka 20 anställda i Dublin och Banbridge.

Vidare skriver Byggfakta att förvärvet stärker dotterbolaget Glenigans position i Storbritannien och Irland samt att det expanderar Byggfaktas internationella affär.

Någon köpeskilling framgår inte av pressmeddelandet.

CIS konsolideras i Byggfakta under oktober. Förvärvet bedöms ha en marginell påverkan på Byggfaktas vinst per aktie under innevarande räkenskapsår.

Byggfakta gör debut på Stockholmsbörsen fredagen den 15 oktober. Teckningskursen är satt till 75 kronor, vilket ger en värdering av bolaget på 16,4 miljarder kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?