Börje Ekholm: Medelklassen måste stärkas

Presidentvalen vart fjärde år lär oss något nytt om USA. Helt otippat bjöd Bernie Sanders på stort motstånd mot Hillary Clinton, och Donald Trump blev republikanernas kandidat. Deras framgångar sätter ljuset på en fråga: Fördelningen av välståndet som skapats av globalisering och digitalisering.

Börje Ekholm är styrelseproffs, ordförande för Nasdaq OMX, styrelseledamot i Alibaba, chef för Patricia Industries och tidigare vd för Investor.
Börje Ekholm är styrelseproffs, ordförande för Nasdaq OMX, styrelseledamot i Alibaba, chef för Patricia Industries och tidigare vd för Investor.

 

Globaliseringen har tveklöst höjt planetens välstånd. Frihandeln har betytt långt mer för att lyfta många länder ur extremfattigdom, och skapandet av nya medelklasser, än allt bistånd de fått.

Argumentet har främst varit att frihandel skapar ökat välstånd genom sänkta kostnader för många varor som sprids över ett stort antal medborgare. Därigenom kompenseras för de industrier som går under och de jobb som förloras.

Detta är fortfarande korrekt. Genomsnittligt välstånd har ökat, men det är kanske lika relevant som att prata om genomsnittstemperaturen när man har ena foten i kokande vatten och den andra i en ishink. Problemet är fördelningen. Frihandelns vinnare och förlorare är inte desamma.

Digitaliseringen driver i samma riktning. Många jobb har redan försvunnit trots att vi bara är i början. Yrken som tidigare var skyddade, såsom finansbranschen, står i tur att automatiseras.

Globaliseringen och digitaliseringen har inneburit att dels kapitalägare och dels individer med globalt konkurrenskraftig kompetens har fått en oproportionerligt stor del av inkomstökningen.

I USA har den mest välbeställda kvartilen dragit ifrån de övriga samtidigt som den sociala rörligheten minskat. Att genom hårt arbete öka sitt välstånd har blivit allt svårare. ”The American Dream” förblir för allt fler bara en dröm, och många har förlorat framtidstron. Jag tror att Sanders och Trumps framgångar, liksom populistiska partier i Europa, är en revolt mot etablissemanget och dess politiker.

Historiskt sett har en stark och växande medelklass, drivet av en ökande andel med bra utbildning, varit motorn i ekonomin. Med nuvarande utveckling hotas denna. Många amerikanska familjer har i dag inte råd att sända sina barn till college och i Sverige börjar det återigen bli möjligt att förutsäga ett barns betyg genom att titta på föräldrarnas utbildningsnivå.

Traditionellt har företagens agenda för att skapa tillväxt inkluderat avreglering, sänkta bolagsskatter och utökad frihandel. Dessa frågor är fortsättningsvis viktiga då de ökar storleken på kakan, men nu måste vi även diskutera hur kakan ska distribueras. Investeringar som ökar social rörlighet blir viktiga. Exempel inkluderar kraftigt ökade satsningar på skola och högre utbildning samt utbildningsprogram för dem som har omställningsbehov.

Det är viktigt att även vi företagare hör väljarnas oro och anpassar vår agenda. Att återskapa en stark och växande medelklass med framtidstro är inte bara bra för samhället utan är även bra för efterfrågan på våra produkter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SPPAnnons

Expertens tips: ”Så undviker du vanliga fallgroparna vid en global expansion”

Ett vanligt verktyg för att lyckas med en global expansion är att sända ut en eller flera anställda från moderbolaget för att arbeta utomlands under en begränsad tid – så kallade expatriater.

Men vilka fallgropar behöver du undvika för att inte riskera att expansionen kostar mer än den smakar?

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet    

Enligt Anna Svedman, chef för internationell affär på SPP, kan det kännas svårt att få kontroll över alla parametrar kopplade till en utlandsutsändning. Allt ifrån regelverksanpassning och administration, till uppdateringar av pensionspolicyer och tydlig kommunikation med den utsända, ska vara på plats och löpande uppdateras.

– Annars riskerar företaget att hamna i fallgropar som över tid kan leda till oväntade kostnader och onödigt krångel, betonar hon.

Ta fram en pensionsplan för utlandsanställda

En fallgrop som Anna Svedman lyfter är att arbetsgivare helt missar att teckna en pensionsplan för den utlandsutsända. Detta kan exempelvis vara en konsekvens av att arbetsgivaren missat pensionsbetalningar för den utsända där kollektivavtal och andra försäkringslösningar fortsatt ska gälla i Sverige.

– Om så är fallet kan arbetsgivaren bli skyldig till återbetalning för den utsändas utevarande pensionsbetalningar i efterhand. Vid de fall då arbetsgivaren missar att teckna en pensionsplan för den anställda faller automatiskt även sjukförsäkringen bort, vilket kan leda till svåra konsekvenser, varnar Svedman.

Anna Svedman menar att det finns flera enkla steg för att lyckas med pensionspusslet för internationell personal.

– Börja med att identifiera vilka försäkringar som ska vara på plats innan ett utlandsuppdrag inleds. Utifrån regelverk och företagets egen pensionspolicy kan du ta fram en pensionsplan och upprätta ett upplägg för övriga försäkringar såsom sjukvårdsförsäkring och andra riskförmåner, säger hon och fortsätter:

– Det viktigaste att få med i er uppdaterade pensionspolicy för utlandsutsända är kompensation för förlust av hemlandets pension och tydliga ramverk för sjukersättning och övriga riskförmåner.

Pensionskonsult kan hjälpa till

Ett annat steg är att ta hjälp av oberoende pensionskonsulter för att hitta rätt i djungeln av processer och regelverk.

– Med hjälp av oberoende pensionskonsulter som är specialiserade på frågor rörande internationell personal kan du underlätta administrationsbördan för ditt företag, och undvika fel som leder till onödiga kostnader och krångel.

Ta del SPPs fem steg för att lyckas med pensionspusslet   

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?