Annons

Boris Johnson utmanar Theresa May kring Brexit-hållning

Den brittiske utrikesministern Boris Johnson upprepar sin hårdföra brexithållning och utmanar samtidigt premiärminister Theresa May om ledarskapet inom Tories.

Boris Johnson och Theresa May.
Boris Johnson och Theresa May.Bild:Matt Dunham

I en lång debattartikel i Daily Telegraph på lördagen skrev han bland annat att Storbritannien inte kommer att betala för tillgång till EU:s inre marknad i framtiden.

Han betonade att Storbritannien bör låna till infrastruktur, ändra skattelagstiftningen och bestämma immigrationsnivåerna som de själva vill efter brexit. Han upprepade även en kampanjslogan om att staten skulle spara 350 miljoner pund i veckan utanför EU.

"Mina vänner, jag måste rapportera om att det finns en del som tragiskt underskattar vårt land. De tror att brexit inte kommer att hända. Men jag finns här för att säga er att detta land kommer att lyckas i sitt nya nationella företag, och kommer att bli mycket framgångsrikt", skrev han.

Artikeln kommer nära inpå Theresa Mays linjetal om brexit varit tänkt att hållas i Florens nästa fredag. Kritik framfördes också att den publicerades så nära inpå terrordådet i London och att Storbritannien höjt hotnivån.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?