Annons

Borg stöttas av kollegor i Moderaterna

"Alla kan göra fel. Ta hand om dig!". Så skriver Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé på Anders Borgs Facebooksida efter att den förre finansministern betett sig olämpligt på en fest.

Tomas Tobé (M) stöttar Anders Borg genom Facebook.
Tomas Tobé (M) stöttar Anders Borg genom Facebook.

Det var i fredags i förra veckan som Borg blev mycket berusad. Han visade sitt eget kön, tog på andra mäns kön, var grovt sexistisk mot kvinnor och hotade värden på en fest i skärgården i Stockholm, enligt uppgifter till Aftonbladet och Dagens Opinion.

Borg gick själv ut med en ursäkt på Facebook och det är i kommentarsfältet som partikollegor stöttar honom – trots att han kan ha gjort skyldig till brott.

Riksdagsledamoten Edward Reidl (M) skriver: "De misstag vi gör säger väldigt lite om oss som människor. Hur vi hanterar misstagen säger däremot nästan allt. Du är fortsatt en av de personer jag håller högst efter mina dryga 20 år i allmänhetens tjänst. Låt inte detta ta dig för hårt. Alla får göra misstag – även du."

Catharina Elmsäter-Svärd (M), tidigare infrastrukturminister, kommenterar Anders Borgs inlägg med en hund som håller i ett hjärta, enligt SVT Nyheter.

Katarina Brännström (M), riksdagsledamot: "Alla kan vi göra och säga korkade saker men få får det i media. Bra att du ber om ursäkt även offentligt! Tänker dig!".

Trafiklandstingsrådet i Stockholm, Kristoffer Tamsons (M): "Så länge vi är människor gör vi fel. Ibland stora och ibland mindre. Det som gör oss mänskliga är att vi erkänner och ber om ursäkt för våra fel och brister."

Men några enstaka ifrågasätter också i kommentarsfältet varför Borg möts av sympatier och skriver att tongångarna vore annorlunda om en kvinna gjort samma sak.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera