Såväl den förre statsministern Göran Persson (S) som den tidigare moderate finansministern Anders Borg (M) varnar för en ekonomisk kris. ”De sker med största sannolikhet före 2022”, säger Anders Borg.
Karin Grundberg Wolodarski
Text
Foto:TT
Artikeln är en del av vårt låsta innehåll. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.
Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.
Ta del av villkoren
Full tillgång till di.se med nyheter och analyser
Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid
Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev
Betala som
Betalsätt
Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.
Dagens industri är en del av Bonnier News.
Ange ditt företags namn eller organisationsnummer för att hämta adressuppgifter. Hittar du inte ditt företag i sökresultatet? Vänligen ange uppgifterna manuellt.
Innehåll från ViaCon GroupAnnons
Stål: Framtiden för en hållbar infrastruktur
Så kan användandet av återvinningsbart, klimatneutralt stål inom infrastrukturkonstruktion leda till långsiktig hållbarhet.
Enligt branschorganisationen World Steel Association är stål ett av världens mest återvunna material: 2021 kom omkring 680 miljoner ton stål från återvunnet material. Stål är också det främsta materialet vid stora infrastrukturprojekt som exempelvis brokonstruktioner, men det används även till stor del i förnybara energiprojekt för t.ex. sol-, vatten- och vindkraft eller geotermisk elproduktion.
Det är dags att sudda ut det oförtjänt dåliga ryktet om att stål skulle vara en betydande orsak till förorening och miljöförstörelse. Förr var stålproduktion beroende av energikrävande processer som släppte ut växthusgaser, men tiderna har förändrats. Tack vare det klimatneutrala stålet kan ståltillverkare nå målen om nettonollutsläpp och göra stål till det självklara materialvalet vid infrastrukturkonstruktion.
Men övergången till klimatneutralt stål löser inte bara föroreningsfrågan. Det kastar också nytt ljus över stålets oumbärliga egenskaper för en långsiktig infrastruktur: hållfasthet, styrka och mångsidighet.
– Det är viktigt för konstruktörer, ingenjörer och alla andra aktörer inom infrastrukturkonstruktionens värdekedja att tänka om och se stålet som den förnybara resurs det är, förklarar Mattias Hakeröd, Chief Human Resources & ESG (Sustainability) Officer, ViaCon Group. – Stål är världens mest hållbara, kostnadseffektiva och återanvändbara material, och helt förenligt med behoven i de snabbt föränderliga ekologiska landskap där infrastruktur som broar och kulvertar byggs.
Framtidens konstruktionslösningar förutsätter material som är slitstarka, återanvändbara och återvinningsbara, och som ger mindre invasiva och mindre störande resultat. Stållösningar kommer att bli det smarta valet för en infrastrukturkonstruktion som tar hållbarhet in i framtiden.