ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Borg lämnar Kinnevik

  • Anders Borg, tidigare finansminister. Foto: Jesper Frisk

Anders Borg lämnar sitt styrelseuppdrag i Kinnevik, uppger han i ett mejl till Di.  Investmentbolaget har redan hunnit radera hans bild från sin hemsida.

"I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse och styrelseledamot i Bima av omsorg om bolagen", skriver Anders Borg i ett mejl till Di.

Han skriver vidare att han inte gjort sig skyldig till något brottsligt och att det fortfarande handlar om "hörsägen och överdrifter".

Anders Borg har suttit i Kinneviks styrelse sedan 2015. Men knappt ett dygn efter att hans skandalartade beteende på en privat fest blev känt har har bolaget raderat hans bild och CV på sin hemsida där styrelsen presenteras.

På lördagskvällen skickade Kinnevik ut ett kort meddelande med budskapet, att styrelsen har accepterat Anders Borgs utträdesbegäran. I övrigt lägger investmentbolaget locket på.

"Vi hänvisar till vår presslease och har inga ytterligare kommentarer", skriver ir-chefen Torun Litzén i ett sms till Di på söndagen.

Erik Mitteregger, styrelsekollega i Kinnevik, var mer frispråkig när Di pratade med honom i fredags och sade bland annat:


”Som styrelseledamot har man ett ansvar att föregå med gott omdöme. Om det Anders Borg har gjort stämmer med verkligheten har han just i det fallet inte visat gott omdöme.”

Hela Anders Borgs uttalande till Di:

"Jag kan inte kommentera den uppkomna situationen ytterligare givet att polisen upprättat en anmälan.

Min ursäkt på Facebook handlade om att jag betett mig otrevligt. Den ska inte tolkas som ett erkännande av brott. Jag har inte gjort något brottsligt. Rykten, hörsägen och överdrifter i tredje hand bör inte ligga till grund för spekulationer om brottsanklagelser.

I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse och styrelseledamot i Bima av omsorg om bolagen."

Förutom uppdragen åt Stenbecksfären har Anders Borg också uppdrag i investmentbanken Citis nordiska del samt World Economic Forum och Stena International.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies