Hoppa till innehållet

Annons

Boozt pressar modebranschen att bli hållbar under modeveckan - tv-profilen David Attenborough hedras

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket.

Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

I samband med årets modevecka i Köpenhamn har Boozt BOOZT -0,56% Dagens utveckling startat ett samarbete med The Perfect World Foundation som syftar till att plantera träd och motverka avverkning runt om i världen. En t-shirt, designad av den danske konstnären Mikael B, kommer att finnas till försäljning strax efter modeveckan, ett träd kommer planteras för varje sålt plagg. 

I fjol var den brittiske tv-profilen och zoologen David Attenborough i Sverige och planterade det första trädet av vad som kommer att bli "The Attenborough Forest" - ett globalt trädplanteringsprojekt som The Perfect World Foundation ligger bakom. Det första målet är att plantera och skydda en miljon träd tillsammans med individer och företag. 

”Det är så viktigt att vi alla tar ansvar och gör vad vi kan för att minska det klimatavtryck vi sätter. Samarbetet med Boozt.com är ett bra exempel på hur klädindustrin kan använda sin röst för att tala om klimatfrågan. Det är därför vi är extremt stolta över samarbetet och hoppas att det kan inspirera andra i branschen att bli grönare”, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare och VD för The Perfect World Foundation. 

Temat på årets modevecka i Köpenhamn är hållbarhet och eventet har bland annat förbjudit plastflaskor under tillställningen. Boost är modeveckans strategiska partner och kommer tillsammans med The Perfect World Foundation föra diskussion om hållbarhet i modebranschen under veckans scenprogram.

”Vi vill vara i framkant och visa att åtgärder behövs i modebranschen. Vi måste våga prata om vad vi är för en bransch och vad vi kan göra tillsammans för att bli grönare. Det är en självklarhet att samarbetet med Mikael B och The Perfect World Foundation just börjar under modeveckan i Köpenhamn. Det är ett bra tillfälle att visa att vi, som Köpenhamns modeveckas strategiska partner, stödjer en hållbar modevecka och visar att mode är mer än bara design och textilier, det handlar också om attityder. Förhoppningsvis kommer detta att innebära att vi planterar många träd”, säger Trine Rønsbøl, Brand Activation & Strategy Director på Boozt.

Konstnären bakom designen av t-shirten, Mikael B, är också positiv till samarbetet. Efter att ha utsetts till ambassadör för The Perfect World Foundation tidigare i år kontaktade han Boozt med en önskan att kombinera konst och mode med klimatmedvetna initiativ.

”Det är ett enormt privilegium att jag som ambassadör för The Perfect World Foundation får använda min kreativa och konstnärliga röst för klimatets räkning. Jag använder hashtaggen #artawareness på mina sociala kanaler för att öka medvetenheten om att med konst och mode kan du, och borde, göra en positiv skillnad mot klimatet. Boozt bedriver också denna filosofi, varför samarbetet är vettigt”, avslutar Mikael B.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera