1515
Annons

Boozt pressar modebranschen att bli hållbar under modeveckan - tv-profilen David Attenborough hedras

Den svenska ideella organisationen The Perfect World Foundation, tillsammans med Boozt och konstnären Mikael B, vill påverka modebranschen till att bli mer hållbar och skapar nu ett grönt initiativ för att minska klimatavtrycket.

Initiativet lanseras under modeveckan i Köpenhamn under augusti och kommer även innebära att TV-profilen David Attenborough fortsätter att bli hedrad med en egen skog.

Foto:Björn Larsson Rosvall / TT

I samband med årets modevecka i Köpenhamn har Boozt BOOZT +3,49% Dagens utveckling startat ett samarbete med The Perfect World Foundation som syftar till att plantera träd och motverka avverkning runt om i världen. En t-shirt, designad av den danske konstnären Mikael B, kommer att finnas till försäljning strax efter modeveckan, ett träd kommer planteras för varje sålt plagg. 

I fjol var den brittiske tv-profilen och zoologen David Attenborough i Sverige och planterade det första trädet av vad som kommer att bli "The Attenborough Forest" - ett globalt trädplanteringsprojekt som The Perfect World Foundation ligger bakom. Det första målet är att plantera och skydda en miljon träd tillsammans med individer och företag. 

”Det är så viktigt att vi alla tar ansvar och gör vad vi kan för att minska det klimatavtryck vi sätter. Samarbetet med Boozt.com är ett bra exempel på hur klädindustrin kan använda sin röst för att tala om klimatfrågan. Det är därför vi är extremt stolta över samarbetet och hoppas att det kan inspirera andra i branschen att bli grönare”, säger Ragnhild Jacobsson, medgrundare och VD för The Perfect World Foundation. 

Temat på årets modevecka i Köpenhamn är hållbarhet och eventet har bland annat förbjudit plastflaskor under tillställningen. Boost är modeveckans strategiska partner och kommer tillsammans med The Perfect World Foundation föra diskussion om hållbarhet i modebranschen under veckans scenprogram.

”Vi vill vara i framkant och visa att åtgärder behövs i modebranschen. Vi måste våga prata om vad vi är för en bransch och vad vi kan göra tillsammans för att bli grönare. Det är en självklarhet att samarbetet med Mikael B och The Perfect World Foundation just börjar under modeveckan i Köpenhamn. Det är ett bra tillfälle att visa att vi, som Köpenhamns modeveckas strategiska partner, stödjer en hållbar modevecka och visar att mode är mer än bara design och textilier, det handlar också om attityder. Förhoppningsvis kommer detta att innebära att vi planterar många träd”, säger Trine Rønsbøl, Brand Activation & Strategy Director på Boozt.

Konstnären bakom designen av t-shirten, Mikael B, är också positiv till samarbetet. Efter att ha utsetts till ambassadör för The Perfect World Foundation tidigare i år kontaktade han Boozt med en önskan att kombinera konst och mode med klimatmedvetna initiativ.

”Det är ett enormt privilegium att jag som ambassadör för The Perfect World Foundation får använda min kreativa och konstnärliga röst för klimatets räkning. Jag använder hashtaggen #artawareness på mina sociala kanaler för att öka medvetenheten om att med konst och mode kan du, och borde, göra en positiv skillnad mot klimatet. Boozt bedriver också denna filosofi, varför samarbetet är vettigt”, avslutar Mikael B.

Kärnkraftsuppstickare siktar högt: ”Intresset är stort”

Intresset för ny kärnkraft i Sverige är stort och just nu förbereds förstudier för ett tiotal nya reaktorer. Det hävdar den nystartade kärnkraftsprojektören Kärnfull Next som laddar för en snabb utbyggnad, något som kräver lagändringar från den tillträdande regeringen.

Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.
Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.Foto:Julia Sjöberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera