Annons

Bono och Madonna i läckan

Den så kallade paradisläckan som journalistnätverket ICIJ kommit över avslöjar hur politiker och näringslivstoppar runt om i världen ägnat sig åt avancerad skatteplanering. Men även flera världskändisar finns med i läckan.

Madonna.
Madonna.Bild:TT

Det är inte bara politiker och näringslivstoppar som finns med i den omfattande läckan som nu rullas upp. Även kändisar som Madonna och Bono finns med i läckan.

Madonna ska enligt ICIJ ha investerat i ett medicinteknikbolag baserat i skatteparadiset på Caymanöarna. Journalistnätverket har sökt henne för en kommentar, men hon har inte återkommit.

Även U2:s frontnamn Bono finns med i läckan, under sitt riktiga namn Paul Hewson. Han ska ha ägt aktier i ett bolag registrerat på Malta som i sin tur har investerat i ett shoppingcenter i Litauen.

Men det finns även vanligt folk registrerade på advokatbyrån Appleby, där läckan har skett. Flera av klienterna är listade med yrken som hunduppfödare, snickare och wakeboard-instruktörer.

Läckan är enligt ICIJ enorm och man skriver att man planerar fler publiceringar i veckan. Uppdrag Granskning har lovat att nästa program som publiceras på onsdag innehåller besvärliga uppgifter för en av världens rikaste svenskar.Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?