Annons

Bonnier News ökade vinsten – Di bidrog mest

Bonnier News resultat lyfte 2019, där ökande vinster för Di-gruppen och Dagens industri bidrog mest. Samtidigt redovisar flera av bolagets varumärken rejäla förluster.

Bonnier News, där bland annat Di-gruppen, Dagens Nyheter och Expressen ingår, redovisar ett rörelseresultat (EBITA) på 211 miljoner kronor för 2019. Året innan uppgick vinsten till 159 miljoner, och proforma 95 miljoner kronor.

2019 blev ett starkt år för Di-gruppen som gjorde en rörelsevinst på 132 miljoner kronor, en ökning med 28 miljoner jämfört med 2018. I gruppen ingår utöver Dagens industri ett flertal branschmedier, utbildnings- och konferensverksamhet. 

Även Dagens Nyheter ökade sin vinst, från 74 till 117 miljoner kronor. Expressen uppvisar däremot en förlust på några miljoner kronor. 

”Expressens annonsutveckling under året är vikande, detta bland annat efter regleringar på svenska spelmarknaden”, skriver Bonnier News vd Anders Eriksson i en kommentar.

Tidningen har redan aviserat ett omfattande sparpaket.

Mittmedia, som Bonnier förvärvade förra året, redovisar en rörelseförlust på 71 miljoner kronor, vilket dock är bättre än prognos.

HD-Sydsvenskan vände vinst 2018 till en förlust 2019. Operativa problem inom distributionen och vikande annonsutveckling uppges ligga bakom.

”Vi ser dock under hösten tecken på vändning för verksamheten”, skriver Anders Eriksson.

Omsättningen för hela Bonnier News steg från 5 miljarder kronor till 7,6 miljarder, en följd av de förvärv och förändringar inom koncernen man gjort som adderat verksamheterna Mittmedia, Bonnier Magazines and Brands samt Bonnier Business to Business, bolagets utländska gren, till Bonnier News. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?