Annons

Bonesupports förlust krymper

Medicinteknikbolaget Bonesupport redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-47,9). Resultatet per aktie uppgick till -0:41 kronor (-0:93).

Rörelseresultatet blev -23,5 miljoner kronor (-47,8.

Nettoomsättningen uppgick till 36,2 miljoner kronor (37,3).

Bonesupport BONEX +8,19% Dagens utveckling redovisar i det andra kvartalet en försäljningsuppgång på 46 procent i regionen Nordamerika medan Europa och resten av världen föll med 35 procent.

Det framgår av uppgifter i delårsrapporten.

I Nordamerika uppges en kontinuerligt förstärkt kundbas bidra till försäljningsökningen och ta ut effekten av en försäljningsnedgång hos ett antal etablerade kunder. Försäljningen i regionen steg till 21,6 miljoner kronor (14,8).

I regionen Europa och resten av världen sjönk försäljningen under kvartalet till 14,6 miljoner kronor (22,5). Detta beskriver bolaget som ”en direkt effekt av ett reducerat antal ortopediska operationer till följd av covid-19-pandemin”.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?