ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bonesupport tyngs av USA-avtal

Medicinteknikbolaget Bonesupport meddelar att nuvarande exklusiva distributionsavtal i USA har sagts upp och kommer att ersättas av ett nätverk av oberoende distributörer och en egen förstärkt kommersiell organisation.

"Vi förväntar oss att den beslutade förändringen i marknadsbearbetning på sikt kommer att innebära en större försäljningsvolym i USA. På kort sikt kommer vi att se en lägre omsättning i USA. Detta kan också innebära att målen för 2020 uppnås senare än vad som tidigare kommunicerats", uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Bonesupport kommer att presentera uppdaterade mål under tredje kvartalet 2018 efter att den strategigenomgång som har påbörjats är slutförd.

Genom den förändrade marknadsbearbetningen i USA ska bolaget öka sin marknadspenetration och samtidigt skapa en starkare plattform för nuvarande produkter och kommande lanseringar på den amerikanska marknaden, är budskapet.

"Att ta kontroll över vår marknadsbearbetning i USA är avgörande för att vi ska kunna bli ett ledande globalt företag inom ortobiologi. Vi kommer att kunna skapa en mer direkt relation med de amerikanska kunderna och samtidigt bättre utnyttja potentialen i våra starkt differentierade produkter, särskilt Cerament G, som vi hoppas kunna ta till marknaden år 2021", säger Emil Billbäck som är vd för Bonesupport.

Bolaget avser optimera marknadsbearbetningen i USA genom att bland annat öka den egna kommersiella organisationen från 12 till 23 personer.

Bonesupport kommer att börja sälja direkt från och med den 20 oktober 2018.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies