Bonava köper fastigheter i Täby

Bonava har avtalat om förvärv av åtta fastigheter från Pentavägsfastigheter i Täby till ett pris av cirka 236 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheterna ligger i Pentavägens industriområde i Roslags-Näsby, ett område där Bonava kommer driva detaljplan för att uppföra cirka 450 bostäder.

Bonava tillträder fastigheten när Täby kommun fattat beslut om att starta detaljplanearbetet, vilket beräknas ske 2018. Det första spadtaget beräknas kunna tas 2021, och en första inflyttning beräknas från och med slutet av 2022, uppger bolaget.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?