1515

Bolund vill se metoo-upprop i finansbranschen

Finansmarknadsminister Per Bolund efterfrågar ett upprop mot sexuella trakasserier inom finansbranschen.

”Machokulturen jag ser tendenser till leder inte till bra beslutsfattande”, säger ministern som har bjudit in branschen till möte.

Per Bolund
Per Bolund

I Sverige har metoo-rörelsen skakat bransch efter bransch. Över 30 branschupprop har organiserats och senast i går satte uppemot 1.400 hårdrockare ned foten under hashtagen #killtheking.

Men en bransch som lyser med sin frånvaro är den mansdominerade finansbranschen. Det får finansmarknadsminister Per Bolund att reagera.

”Jag tar det för självklart att problemen med sexuella trakasserier vi ser i alla övriga branscher självklart också finns i finansbranschen. Det här är ett samhällsproblem”, säger ministern.

Är problemen större i finansbranschen än i många andra branscher med tanke på att det är en så mansdominerad sektor?
”Jag har hört många berättelser om en machokultur som är ganska brutal. Det brukar inte gagna en bra syn på jämställdhet. Det brukar leda till förminskanden och i värsta fall till och med övergrepp”, säger Per Bolund.

Ett upprop inom finansbranschen skulle vara värdefullt. Branschen behöver gå igenom ett reningsbad, enligt finansmarknadsministern.

”Vi har mänskliga rättigheter i vårt land och de ska respekteras vilken bransch man än är i. Som kvinna ska man ha rätt att känna sig trygg och uppskattad för den man är”, säger han.

”Den machokultur jag ser tendenser till leder inte heller till något bra beslutsfattande”, fortsätter han.

Vilken är din förklaring till att finanskvinnorna lyser med sin frånvaro?
”Jag kan bara utgå från att det tyvärr handlar om rädsla. Man är rädd för att få olika repressalier eller bli bestraffad när man pratar. Det är en varningssignal. Det är ännu mer angeläget att vi börjar diskutera de här frågorna.”

”Sedan är det en bransch som präglas av att allt mäts i pengar. Men det finns faktiskt saker som inte kan mätas med pengar”, fortsätter han.

För att lyfta på locket något har finansmarknadsministern bjudit in finans- och försäkringsbranschen till ett möte om sexuella trakasserier den 17 januari.

Alla inbjudna (se faktaruta) med undantag för Handelsbanken SHB A -5,72% Dagens utveckling , Klarna, Svenska fondhandlareföreningen och branschorganisationen Swedish Fintech Association har redan tackat ja till inbjudan som har svarstid till den 12 januari. 

Handelsbanken säger till Di att vd Anders Bouvin kommer att delta på mötet.

Och i väntan på mötet skulle ett upprop kunna brisera. Enligt uppgifter till Di har kvinnor i försäkringsbranschen gått ihop med kvinnor i finansbranschen. Tillsammans samlar Facebook-grupperna som går under hashtagen #påvåravillkor och hashtagen #inteminskuld runt 1.500 personer.

”Än så länge är detta en hemlig grupp på Facebook. Vi har inte bestämt om och hur vi ska gå ut”, säger initiativtagaren till försäkringsbranschens hashtag som vill vara anonym.

Vad kan du säga om vittnesmålen?
”Hittills känns det som att problemen är störst inom finansbranschen och att det därför också är starkast tystnadskultur där. Många finanskvinnor vittnar om en sexistisk jargong ofta med förminskande kommentarer som accepteras”, säger hon.


Innehåll från VerizonAnnons

Vd:n: ”Fem principer att följa efter pandemin”

År 2022 kommer att definieras av vår förmåga att tänka i nya banor kring hur vi arbetar, använder teknik och antar ledarrollen. Det menar Tami Erwin, vd på Verizon Business, och delar med sig av fem vägledande principer som hon tror kommer att hjälpa ledare att navigera under det kommande året och framåt.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap   

Mer än någonting annat har pandemin belyst vilken effekt tekniken har för vår förmåga att anpassa oss till perioder av osäkerhet och förändring. Covid-19 och de inneboende begränsningar det medförde påverkade hur vi arbetar, lever, lär oss och agerar i grunden.

1. Påskynda den digitala övergången

En av Tami Erwins viktigaste lärdomar från pandemin är att omfamna den digitala övergången. Ju snabbare människor kan integrera teknik i sin organisation, desto lättare kommer deras verksamhet att kunna anpassa sig till nya trender.

När vi nu till exempel träder in i 5G-eran, så finns det en uppsjö av spännande applikationer som utnyttjar realtidsanalyser, inklusive smarta fabriker, smarta bilar, smarta städer, IoT, samt ”augmented” och ”virtual reality”, säger hon.

2. Identifiera problemet och se till att äga lösningen

Tekniken gör det allt lättare att lösa problem på nya sätt, exempelvis inom sjukvården och den senaste övergången till telemedicin. Pandemin har i grunden förändrat vår uppfattning om vad det innebär att få tillgång till sjukvård och erbjudit oss en möjlighet att effektivisera många hälsotjänster längs vägen.

Förändringarna betyder även att anställda får nya verktyg att identifiera problem och äga lösningen. Vi måste flytta vårt fokus från de produkter vi säljer, till de utmaningar våra kunder står inför – och arbeta bakåt för att hitta en lösning.

Tami Erwin, vd på Verizon Business.
Tami Erwin, vd på Verizon Business.

3. Möjliggör framtidens arbete

Hybridarbete och möjligheten att arbeta varifrån som helst är här för att stanna. 

Videokonferenser, molnet, och snabbmeddelanden är exempel på hur teknik kan underlätta nya beteenden och mönster som kan gynna medarbetare.

Ta Verizons Network as a Service-lösning som exewmpel. Enkelt uttryckt är NaaS en säker, kostnadseffektiv prenumerationsbaserad modell som låter företag i alla storlekar konsumera nätverksinfrastruktur efter behov, säger Tami Erwin och fortsätter:

Tänk på det som en termostat, där du kan öka eller sänka temperaturen efter behov. Med en NaaS-lösning kan företag se till att deras anställda har samma säkerhet och nätverksanslutning när de arbetar från ett kafé eller hemifrån, som de har på kontoret. Detta förändrar i grunden vad det innebär att vara trygg, säker och online, så att anställda kan arbeta varifrån som helst.

4. Livslångt lärande - kärnan i medarbetarnas utveckling

När människor lever allt längre kommer ''livslångt lärande'' att bli allt viktigare för anställda, när vi försöker utnyttja nya möjligheter. Tekniken kommer naturligtvis att vara en viktig drivkraft detta.

Oavsett om det är augmented reality-klasser som transporterar elever till Colosseum i Rom, eller en ny app som hjälper dig att utföra hemreparationer i realtid, så går vi mot att bli ett samhälle präglat av ständig inlärning. Vi måste tänka på samma sätt i näringslivet. 

5. Tro att du kan – förklara vad du vill

Tami Erwin har ägnat en stor del av sin karriär åt att lyfta fram kvinnor inom teknik och telekommunikation och nu är detta mer avgörande än någonsin. Kvinnor har drabbats oproportionerligt hårt under pandemin. Inkomsttrender i Kina, Italien, Japan, Sydkorea, Storbritannien och USA visade att kvinnor har 24 procent större risk än män att förlora sina jobb. Dessutom kan kvinnor också förvänta sig att deras inkomst kommer att sjunka 50 procent mer än vad männens gör. 

Pandemin har lyft fram en ny ledarstil - den medkännande, omtänksamma och nyfikna ledaren. När du beaktar vilken stor kraft enkla goda gärningar har haft under de senaste tolv månaderna börjar du inse hur stor påverkan du själv kan bidra med när du hjälper andra att uppnå sina mål. Det är framför allt kvinnor som utmärker sig med dessa ledaregenskaper och det är dags för oss att omfamna våra styrkor, säger Tami Erwin.

Läs mer om visionen för digitalt ledarskap 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?