1515

Bolt satsar på bildelning – investerar 200 miljoner

Bolt vidgar sin portfölj. Utöver att erbjuda sina kunder taxi, elsparkcyklar och elcyklar satsar nu bolaget nu också på bildelning, och satsar 200 miljoner på att lansera tjänsten i Europa. 

Bolts vd Markus Villig.
Bolts vd Markus Villig.Foto:Bolt

Det estländska appbolaget Bolt började som en Uberutmanare men har övergått till att bli en bredare mobilitetsplattform och samlar i dag taxi, matleveranser, elscootrar och elcyklar under en och samma flagg.

Nu lanserar bolaget dessutom en bildelningstjänst, där kunderna kan hyra bil under kortare perioder. Tjänsten går under namnet Bolt Drive. Inledningsvis kommer den bara finnas på hemmamarknaden Estland. Men Bolt satsar 20 miljoner euro, motsvarande cirka 200 miljoner kronor, på att lansera tjänsten i Europa.  

”Personbilar är orsaken bakom många bekymmer i våra städer när det kommer till trafik, utsläpp och att ta utrymme i anspråk. Bolts uppdrag är att hjälpa människor att ge upp sina personbilar genom att erbjuda ett bättre alternativ”, säger Markus Villig, VD på Bolt, i ett pressmeddelande.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?