1515
Annons

Bolsonaro städar ut i regeringen – tillsätter sex nya ministrar

Brasilien har fått sex nya ministrar. Efter det att såväl utrikesministern som försvarsministern tackat för sig kom ett kort meddelade från president Jair Bolsonaros regering om att ytterligare fyra andra ministrar bytts ut.

Brasiliens president Jair Bolsonaro.
Brasiliens president Jair Bolsonaro.Foto:Eraldo Peres

Först lämnade utrikesminister Ernesto Araújo in sin avskedsansökan, tätt följd av försvarsministern Fernando Azevedo e Silva.

”Uppdraget är slutfört”, sade den sistnämnde bland annat i ett uttalande efter sin sitt oväntade avhopp.

Utrikesminister Araújos adjö till ministerposten var desto mer väntad. Han har de senaste veckorna varit ryktenas man och det har spekulerats i att Bolsonaro skulle sparka sin minister, med motiveringen att han misskött sitt arbete under coronakrisen.

Araújo beskylls för att han inte sett till att landet har fått mer vaccin, han ska bland annat ha legat bakom beslutet att tacka nej till att införskaffa 70 miljoner doser av Pfizers vaccin i augusti i fjol. Araújo har i stället attackerat globalismen och det han kallar ”covid-ism”.

Brasilien går till val under 2022 och Bolsonaro är under press att få bukt med den skenande coronapandemin i landet, och Araújo ses som ett nödvändigt offer i den kampen.

Han ersätts nu av diplomaten Carlos Alberto Franco França, en av fem nya ministrar.

På eftermiddagen hade Bolsonaro nämligen bytt ut ytterligare fyra statsråd, bland dem justitieminister André Mendonça.

Bolsonaro har ännu inte själv kommenterat regeringsombyggnaden, från regeringshåll kom bara en kort bulletin om de nya ministrarna.

För några veckor sedan fick hälsoministern Eduardo Pazuello lämna sitt jobb. Han ersattes av läkaren Marcelo Queiroga, som blir den fjärde personen att inneha posten i landet sedan pandemins början.

Queiroga sade på måndagen att han arbetar för att få 20 miljoner doser vaccin från USA för att få bukt med pandemin. Landet har säkrat 100 miljoner doser av Pfizers vaccin, men det kan inte börja distribueras förrän i maj.

Officiellt har 12,5 miljoner människor smittats och över 300.000 människor dött i sviterna av covid-19 i landet, men sjukvården går på knäna på många håll i Brasilien och siffrorna tros vara ännu högre, och fortsätter att ticka uppåt.


Innehåll från RoboMarketsAnnons

RoboMarkets lanserar nytt erbjudande exklusivt för professionella kunder

LÄNK: Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets Pro 

I maj meddelade RoboMarkets Deutschland GmbH – BaFin-reglerad mäklare med huvudkontor i Frankfurt och lokal närvaro i Stockholm – att bolaget lanserar ett nytt erbjudande exklusivt för professionella kunder – RoboMarkets PRO.

– Om du handlar aktivt och uppfyller kraven för att klassificeras som professionell kund är det betydligt mer fördelaktigt att handla med en EU-reglerad mäklare än att gå utanför EU. Genom att handla med en mäklare som regleras inom EU har man till exempel ett bättre skydd, större utbud av insättnings- och uttagsmetoder samt tillgång till lokal kundsupport, säger Maximilian Ström, ansvarig för kundrelationer på RoboMarkets.

Under 2018 genomförde Europeiska värdepappersmyndigheten ESMA en förändring av regelverket som innebar en begränsning av hävstångsnivån för CFDs. Detta gjorde att många aktiva traders flyttade sin handel till mäklare reglerade utanför EU, dels för att många inte uppfyllde kriterierna för att klassificeras som professionella kunder, dels för att mäklare utanför EU var mer aktiva.

Sedan dess har mycket förändrats och till följd av den starka marknadsutvecklingen de senaste åren har antalet traders som handlar stora volymer i aktier, CFDs och valuta ökat markant.

– Vi ser en stor efterfrågan på produkter med hög hävstång i denna kundgrupp och vi fokuserar på att erbjuda den bästa möjliga helhetstjänsten – från registrering och onboarding till anpassade villkor för de mest populära produkterna – CFDs på de stora indexen, valutamajors och råvaror, säger Maximilian Ström.

RoboMarkets PRO - mäklaren för aktiva traders

RoboMarkets PRO fokuserar på aktiva traders och erbjuder attraktiva villkor för handel i över 12 000 instrument och 7 tillgångklasser.

– Via CFDs är det enkelt är ta både långa och korta positioner i aktier, ETFs, index, råvaror, krypto och FX och många instrument handlas i stort sett dygnet runt. Dessutom erbjuder vi handel i DE40 utan finansieringskostnad fram till årsskiftet, hävstång upp till 1:300, tradingkonto i dollar och euro samt många andra verktyg för att möta de höga krav som ställs av professionella kunder, säger Maximilian Ström.

LÄNK: Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets Pro 

Fakta om RoboMarkets

RoboMarkets är en etablerad multi-asset mäklare i Europa och Premium Partner till fotbollsklubben Eintracht Frankfurt och BMW M Motorsport team.

Bolaget representeras i Sverige av RoboMarkets Nordic AB som är ett dotterbolag till RoboMarkets Deutschland GmbH med huvudkontor i Frankfurt. RoboMarkets Deutschland övervakas av den tyska federala finansinspektionen (BaFin) och det svenska bolaget är registrerat hos Finansinspektionen som anknutet ombud (tied agent). RoboMarkets etablerades 2012 och sedan dess har bolagets tjänster använts av tusentals kunder.

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 74-89% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?