1515

Bolåneräntan svagt ner i december

Den senaste tidens trend med allt högre bolåneräntor bröts i december. Och SBAB var den bank där förhandlingar lönade sig som mest. Det visar Comboloans senaste bolånebarometer. "Det är uppenbart att det finns förhandlingsutrymme även när det har varit stökigt på marknaden”, säger Fredrik Giers som är Comboloans ägare.

Under de senaste månaderna har trenden när det gäller bolåneräntor pekat svagt uppåt. Men i december kunde SBAB erbjuda sina bästa förhandlare en ränta på 1,21 procent. Det är lägre jämfört med föregående månad då motsvarande siffra låg på 1,22 procent. Även för genomsnittsförhandlaren var det SBAB som gav den mest fördelaktiga räntan på 1,30 procent, vilket även den är lägre jämfört med i november då siffran låg på 1,34 procent. Det visar bolånejämförelsesajten Comboloans senaste bolånebarometer.

”Även om det här inte är några jätteförändringar har räntan inte fortsatt upp, trots oron med bomarknaden och beslut om nya amorteringskrav. Det är uppenbart att det finns förhandlingsutrymme även när det har varit stökigt”, säger Fredrik Giers som är Comboloans ägare.

”SBAB har tagit en liten flagga för att vara prisledande. De sitter stabilt i förarsättet”, fortsätter Fredrik Giers.

En majoritet av Comboloans medlemmar, 81 procent, föredrog rörlig ränta medan bara 19 procent valde bunden. Undersökningen visar också att hela 84 procent av de som förhandlade fick rabatt. Men enligt undersökningen förväntar sig Comboloans medlemmar stigande räntor på 1 års sikt, med ett snitt på 0.5 procent.

”Riksbanken är tydliga i sitt budskap om att man har tänkt att höja kring sommaren. Sedan är diskussionen om det verkligen blir så snart eller något senare”, säger Fredrik Giers.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?