ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bolånekriget trappas upp – Skandia erbjuder boränta på 1,09 procent

Kampen om de svenska bolånekunderna trappas upp. Nu erbjuder Skandia en bolåneränta på 1,09 procent till personer som även har sin tjänstepension hos bolaget. 

Det var på tisdagen som bolåneutmanaren Landshypotek Bank meddelade att bolaget sänker samtliga sina listräntor och att personer med en belåningsgrad på under 50 procent kan få en bolåneränta på 1,09 procent, vilket Di tidigare rapporterat om.  

Pensionsjätten Skandia vill inte vara sämre och lanserar nu en bolåneränta på 1,09 procent för personer som har sin tjänstepension hos bolaget samt en belåningsgrad under 50 procent. Vilket SvD Näringsliv först att rapportera om. 

”Vi vill knyta ihop människors två viktigaste privatekonomiska åtaganden vilket är bolån och pension. Vi har båda dem inom Skandia-koncernen och vad vi gör nu är att vi fortsätter med vår transparenta prismodell för bolån, men vi bygger även in en premiering för dem som har en tjänstepension i Skandia”, säger Johanna Cerwall, vd för Skandias bank, till Di. 

"Vad vi gör är att vi förenklar och förbättrar vår modell, men vi behåller transparensen. Hos oss behöver man aldrig fundera över att förhandla sin ränterabatt utan det är väldigt tydligt vad som ger rabatt och på vilket sätt”, fortsätter hon. 

Hur stor rabatt kunden kan få på sitt bolån styrs av fyra olika faktorer: belåningsgraden, storleken på lånet, tjänstepension hos Skandia samt det privata sparandet i Skandia. 

Det nya erbjudandet gäller även för kunder som redan har sin tjänstepension hos bolaget. 

"Av våra befintliga bolånekunder så räknar vi med att sju av tio kommer få en lägre ränta tack vare vårt nya erbjudande. Så det här är en förbättring för riktigt många kunder", säger Johanna Cerwall. 

Vad har ni för tillväxtmål på bolånemarknaden? 

”Vi är små på bolånemarknaden och kommer så förbli under en längre tid. Framförallt vill vi premiera våra tjänstepensionskunder, men vi kommer kunna växa och jag skulle säga att en fördubbling inom några år inte är omöjligt." 

I maj hade Skandia en snittränta på 1,52 procent för bolån med tre månaders bindningstid. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer