ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bolagsverket ska stoppa ekobrott

Bolagsverket ska på regeringens uppdrag ta fram nya metoder för att stoppa ekobrott. Till att börja med ska verket hitta sätt som ryms inom nuvarande lagar och regler, men näringsminister Mikael Damberg (S) är öppen för att ändra verkets instruktioner så att myndigheten får ett mer kontrollerande uppdrag, rapporterar Dagens Nyheter.

I Bolagsverkets uppdrag ingår i dag inte att granska inkommande uppgifter eller tipsa andra myndigheter om misstänkta brott. Enligt Damberg kan verkets nya uppgifter bli ett sätt att komma åt organiserad brottslighet.

"Det vi lärt oss under åren är att mycket av den organiserade brottsligheten, den som vi har störst problem med i samhället, också är väldigt finurlig när det gäller ekonomisk brottslighet", säger han till DN.

Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg är positiv:

"Vi kan vara en viktig aktör i det här. Bolagsverket är först i kedjan och vi har möjlighet att vara tidigt på bollen när det gäller ekonomisk brottslighet."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer