1515

Bolaget styrs av de anställda

FALUN. För Maskinsystem måste varje projekt bära sig, vare sig det handlar om att tillverka en enda stålaxel på 500 millimeter eller  ett mångmiljonuppdrag till ABB eller Sandvik.
De anställda känner det ansvaret. De äger nämligen företaget.

Stefan Forsberg och Dan Kjellberg på Maskinsystem i Falun AB diskuterar ett pågående uppdrag. Företaget ägs av de anställda och ansvaret för företaget är stort. Alla jobbar i CAD-programmet Inventor, och i oktober ska en ny svarv- och fräsmaskin installeras i verkstaden.
Stefan Forsberg och Dan Kjellberg på Maskinsystem i Falun AB diskuterar ett pågående uppdrag. Företaget ägs av de anställda och ansvaret för företaget är stort. Alla jobbar i CAD-programmet Inventor, och i oktober ska en ny svarv- och fräsmaskin installeras i verkstaden.
I LEDNINGEN. Dan Kjellberg, vd och en av delägarna på Maskinsystem i Falun.
I LEDNINGEN. Dan Kjellberg, vd och en av delägarna på Maskinsystem i Falun.

 

 

”Vi kanske måste fira”, säger vd Dan Kjellberg när han blir påmind om att det är tio år sedan de som anställda tog över och blev ägare av Maskinsystem i Falun.

Företaget grundades 1983 av Krister Källström. 2006 tog en grupp av dåvarande anställda över företaget, som en tid varit till salu.

”Vid starten tog vi in en mentor. Vi satt några helger och pratade om vad vi ville. Det allra viktigaste var att ha ett jobb att gå till. Vi ville också fortsätta hålla på med specialmaskiner. Nu finns också ett ekonomiskt mål, att ha ett överskott på 100 000 kronor per anställd varje år. Det brukar vi klara”, säger Dan Kjellberg, som sedan fem år tillbaka är vd.

Maskinsystem konstruerar och tillverkar olika specialbeställda maskinkonstruktioner för stål- och tillverkningsindustrin. Av- och påhasplar, valsverk, hyvlar och riktverk är några exempel. Det börjar som en idé, går via konstruktörernas ritbord ut till verkstaden där maskinerna byggs och testas innan de når beställaren. Det kan handla om allt från enstaka mindre delar till stora uppdrag som sträcker sig över flera år. Alla projekt måste bära sig. Stora kunder är ABB, Sandvik, Erasteel och Voestalpine.

”Senaste lite större projekt var en maskin för lindat rakbladsmaterial”, berättar Dan Kjellberg.

På kontoret jobbar i dag tre konstruktörer, förutom Dan Kjellberg och en verkstadschef. I verkstaden är de fem maskinoperatörer och beredare. I maskinparken finns två svarvar och tre bäddfräsar. En ny fyraxlig svarv- och fräsmaskin är inköpt för dryga miljonen och ska vara på plats i mitten av oktober.

Några pappersritningar syns inte till, utan allt går digitalt. Minsta förändring på en ritning inne på kontoret syns direkt på skärmen ute i verkstaden.

”Vi använder CAD/CAM-program från två leverantörer. Det finns de som ifrågasätter att vi har så dyra program i verkstaden men det är den bästa investering vi gjort. Maskinoperatörerna har dubbla funktioner, de fungerar både som CAM-beredare och maskinoperatörer”, säger Dan Kjellberg.

Det händer att de jobbar för två konkurrenter. Då gäller det enligt Dan Kjellberg att ha fingertoppskänsla och inte sabba relationerna. Samtidigt menar han att de är populära som leverantör.

”I projekten är det viktigt att alla led är med i processen, inte minst maskinoperatören.”

För 15 år sedan stod Sandvik för halva årsomsättningen. I dag är uppdragen, och därmed inkomsterna, mer jämnt fördelat över fler uppdragsgivare.

Maskinsystem kände tydligt av den ekonomiska nedgången 2008. Omsättningen rasade med 30 procent i ett slag. För att klara det fick alla solidariskt gå ner i lön med tio procent, men fortsätta arbeta heltid.

”Det går på ett sådant här företag, men jag har svårt att tänka mig att det skulle gå på något annat”, säger Dan Kjellberg.

Stadgarna för hur utdelning, ägande och övertagande av ägande ska gå till är noggrant skrivna. Enbart anställda får äga företaget, men man måste inte äga för att få jobba där. När någon slutar eller går i pension måste de lösas ut. Dan Kjellberg berättar att man försöker sköta förändringarna genom aktieutdelning till alla, så man inte behöver ta pengar ur egen ficka för att kunna ta över de andelar som är till salu.

Personalomsättningen är liten. Erik Jansson är 68 år, men fortsätter så länge hans kompetens efterfrågas. De rekryterar ibland nya medarbetare direkt från verkstadsskolan i Falun.

”Vi är jättenoga vid nyanställningar. Vi har inte råd att gå på några minor”, säger Dan Kjellberg.

”Det är viktigt att det folk vi anställer fungerar socialt. Jobbet kan man lära sig om man har grunden”, säger Fredrik Sahlander, konstruktör.

Flera av de andra håller med om att engagemanget och arbetsviljan är lite extra stark när de äger företaget själva, även om det inte är något de går runt och funderar på varje dag. Alla uppmuntras att komma med förslag på förbättringar. Organisationen är platt och beslutsvägarna korta. Bra förslag sjösätts direkt. Samtidigt är det Dan Kjellberg i egenskap av vd som har yttersta ordet och ansvaret.

”Tidigare var det en ägare som satt på plånboken. Nu gör vi alla det. Det är ett större engagemang än tidigare och alla är intresserade av hur det går för företaget”, säger Dan Kjellberg.

Just nu jobbar de med flera förstudier till bland annat ABB, Sandvik och SSAB. Det innebär även praktiska prover.

”Det är bra för oss att komma med vid förstudien. Även om vi senare blir konkurrensutsatta finns ett litet försprång när det blir ett skarpt projekt”, säger Dan Kjellberg.

Nu väntar de på svar på flera offerter.

”Det finns risk att det smäller till så vi blir överösta av jobb.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?