ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bokföringsbrott misstänks i Fahlanders byggbolag

Den Närkebördige entreprenören och idrottssponsorn Mikael Fahlanders byggbolag Sollentuna Byggentreprenörer Byggservice AB misstänks för bokföringsbrott.

Misstankarna har anmälts till åklagare. 

2014 begärde bolaget sig i likvidation och nu, snart fyra år senare, åtalsanmäler konkursförvaltaren misstänkta bokföringsbrott, enligt dokument som nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Enligt konkursberättelsen saknas underlag för "flera större betalningar" och angivna verifikationsnummer stämmer inte överens med verifikationer. Det konstateras också att balanser i balansrapporten oförklarligt ändrats från ett räkenskapsår till ett annat.

Bolagets ställföreträdande är Mikael Fahlander, 42, som är föremål för ett flertal stämningar samt skattegranskning. 

Mikael Fahlander gjorde sig en förmögenhet på omsorgsbolaget Assistansia som såldes och blev stommen i den börsnoterade vårdkoncernen Humana, men är också känd som storsponsor för ishockeyklubben Örebro hockey. Mikael Fahlander var också den som genom sitt byggbolag RCC Group vann upphandlingen för den skandalomsusade miljardsatsningen Barents Center i Haparanda. Det bolaget har sedermera försatts i konkurs och det enda resultatet av upphandlingen i mars 2013 är i dagsläget en vattenfylld grop mitt i Haparanda.

I höstas beslutade förvaltningsrätten i Stockholm att upptaxera Mikael Fahlander med 40 miljoner kronor och att han ska betala över 8 Mkr i skattetillägg.

Di har sökt MIkael Fahlander.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies