Annons

Boeing tar order av potentiell Saab-kund

Kanada planerar att köpa 18 Super Hornet-stridsflygplan från Boeing, i väntan på att inleda en femårig större upphandling för att förnya landets stridsflygplansflotta.

Det skrev Bloomberg News på tisdagskvällen.

Ett amerikanskt Super Hornet-plan.
Ett amerikanskt Super Hornet-plan.Bild:Wally Santana/TT

"Landet kommer att inleda förhandlingar med Boeing för att utvärdera förvärvet av dessa stridsflygplan, och en separat tävling kommer att arrangeras för att ersätta landets flotta av CF-18-stridsflygplan", skriver nyhetsbyrån.

Saab har tidigare nämnt Kanada som möjlig Gripenköpare.

Den 25 oktober, i samband med kvartalsrapporten, nämnde Håkan Buskhe på Nyhetsbyrån Direkts fråga om möjliga Gripenkunder i dagsläget Belgien och Kanada, eftersom Saab i dessa länder hade fått en möjlighet att delta i upphandlingsprocessen.

Sebastian Carlsson, kommunikationsdirektör på Saab, säger till Nyhetsbyrån Direkt på onsdagen att tisdagens besked från Kanada inte förändrar något: bolaget fortsätter att följa upphandlingsprocessen där.

"Vi fortsätter att följa den diskussion som är i landet. Det är inget ändrat läge från vår sida; vi fortsätter att lyssna", säger han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?