Boeing stämmer Danmark

Danmark har stämts av amerikanska flygplanstillverkaren Boeing för att inte ha lämnat ut dokument som användes vid valet av Lockheed Martins stridsflygplan F-35. Det skriver Reuters.

Bild:TT

I konkurrensen om kontraktet ingick även Boeings motsvarighet F/A 18 Super Hornet. Danmark gav Lockheed Martin kontraktet i juni förra året.

I september skickade Boeing en förfrågan om att få se beslutsunderlaget vilket Danmarks tidigare försvarsminister Peter Christensen lovade att man skulle tillhandahålla. Men detta har alltså uteblivit och nu väljer Boeing att ta Danmark till domstolen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?