Boeing lyfter när Wall Street fortsätter uppåt

New York-börserna fortsatte att stiga i tisdagshandeln och stängde vid nya rekordnivåer.

Dow Jones industriindex avancerade 0,4 procent till 25.387. S&P 500 var upp 0,1 procent till 2.751. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex stärktes även det med 0,1 procent till 7.164.

Sektorvis inom S&P 500 presterade hälsovårdsbolag bäst och höjdes 1,1 procent, medan telekom retirerade 1,8 procent.

För enskilda aktier steg detaljhandlaren Target som höjt sin vinstprognos för det fjärde kvartalet efter en stark helghandel. Aktien belönades med en uppgång på knappt 3 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing mottog totalt 912 ordrar förra året till ett värde av drygt 134 miljarder dollar vilket fick aktien att lyfta knappt 2,7 procent.

Alibabas grundare Jack Ma har sagt att han överväger börsnotering i Hongkong av något av e-handelsjättens bolag. Aktien var 0,3 procent upp efter att ha backat i öppningshandeln.

Amazon kommer att integrera röststyrningssystemet Alexa i Toyotas fordon i år. Dessutom spekulerar Piper Jaffrays analytiker i att aktien kommer fortsätta stiga och tror att bolaget går ett bra år till mötes med förhöjda försäljningssiffror, enligt Marketwatch.

Aktien var upp 0,5 procent.

Under Armour tappade 4,6 procent sedan Susquehanna nedgraderat aktien till negativ från neutral. Analysfirman tror att bolaget riskerar att bli mer som Reebok än Nike på grund av dåliga företagsbeslut och utan någon återhämtning i sikte. Riktkursen drogs ned 27 procent.

Belysningsföretaget Acuity Brands dök 15 procent efter en svag rapport för det första kvartalet. Försäljningen uppgick till drygt 842,8 miljoner dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar som varierade mellan 850 och 908 miljoner.

För Go Pro fortsatte kräftgången och aktien försvagades 6 procent. Actionkamerabolaget meddelade under måndagen att personalstyrkan kommer minskas och att intäkterna för det fjärde kvartalet kommer bli sämre jämfört med en tidigare prognos.

Intel tappade 2,5 procent. Microsoft menar att säkerhetsproblemet, som gör Intels chip mer sårbara för hackare, kommer försämra prestandan för Windows 8 och äldre modeller medan problemen åtgärdas.

Microsoft tappade i sin tur 0,1 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 7 punkter till 2,55 procent.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?