Annons

Boeing kompenserar Turkish Airlines

Flygbolaget Turkish Airlines har kommit överens med flygplanstillverkaren Boeing om kompensation gällande modellen 737 Max, som fått flygförbud efter två olyckor som krävde 346 människors liv.

Foto:Ted S Warren/AP

Flygbolaget uppger inte vilken summa det handlar om, men enligt den turkiska tidningen Hürriyet rör det sig om 225 miljoner dollar, varav 150 miljoner dollar i kompensation och 75 miljoner dollar för bland annat reservdelar och utbildning.

Turkish Airlines är ett av flera flygbolag som har begärt ersättning från Boeing sedan modellen fick flygförbud i mars. Det amerikanska flygbolaget Southwest Airlines uppgav tidigare i december att bolaget fått kompensation av Boeing för en del av de beräknade inkomstförlusterna på 830 miljoner dollar under 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?