Boeing höjer utdelningen kraftigt

Styrelsen i flygplanstillverkaren Boeing ökar kvartalsutdelningen med 30 procent till 1,42 dollar per aktie. Samtidigt införs ett nytt återköpsprogram med ett mandat på upp till 14 miljarder dollar.

Boeing uppger att kvartalsutdelningen har ökat med cirka 190 procent under de senaste fyra åren.

Företagets återköp för 2016 har slutförts och uppgår till 7 miljarder dollar. Det innebär att ungefär hälften av förra årets återköpsprogram på 14 miljarder dollar använts. Återköpen kommer att återupptas i januari 2017, meddelar Boeing i ett pressmeddelande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?