Annons

BOE-chef: Räntan kan höjas tidigare

Bank of England kan komma att behöva höja räntan tidigare än antagits om lönetillväxten i år tilltar.

Det sade Dave Ramsden, vicechef vid Bank of England, i en intervju med Sunday Times enligt Reuters.

Han var en av två ledamöter i november som motsatte sig en räntehöjning.

Tidigare i februari konstaterade BOE att räntan kanske behöver höjas tidigare och mer än förutspått de kommande tre åren, på grund av en stark global ekonomi och tecken på att lönerna stiger snabbare.

"Vi kommer alla att hålla ett öga på vad som händer i början av året för att se om BOE:s prognos om att lönetillväxten ska tillta till 3 procent realiseras. Men definitivt i relation till var jag var, så ser jag skäl att höja räntan något tidigare snarare än något senare", sade han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?