Annons

Blytungt i New York - bankaktier får stryk

De ledande börsindexen i New York fortsatte att falla under onsdagens inledande handelstimmar, efter förnyad oro för den ekonomiska tillväxten globalt. 

Foto:Richard Drew

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 2,2 procent till 25.698. Det bredare indexet S&P 500 hade sjunkit 2,2 procent till 2.863, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 2,4 procent till 7.825.

Under dagen korsades yieldkurvorna för den amerikanska tioåriga respektive tvååriga statsobligationen, ett fenomen som ofta förebådat en ekonomisk recession.

Samtidigt kom statistik från Kina som visade att landets industriproduktion växte med 4,8 procent i juli, vilket var klart lägre än de 5,8 procent analytikerna hade räknat med.

Banker gick överlag svagt med nedgångar på mellan 3,5 och 5 procent för Bank of America, Citigroup och JP Morgan.

Ännu värre gick varuhuskedjan Macy's som rasade runt 16 procent efter att ha redovisat resultat för årets andra kvartal som var långt under analytikernas förväntningar. Detta efter kraftiga prisnedsättningar under våren i syfte att bli av med osålda varor. 

Mediabolaget CBS tappade 5,6 procent. Aktien har sänkts till underperform, från tidigare outperform, av Bernstein efter fusionen med Viacom. 

Cannabisproducenten Tilray föll 13 procent. Bolaget gjorde en förlust på 0:32 dollar per aktie i förra kvartalet, sämre än den förlust på 0:25 dollar som väntades. Det hjälpte inte att Tilray överträffade kvartalsprognoserna vad gällde försäljningen.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 12 punkter till 1,59 procent.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?