Annons

Bloomberg på väg in i presidentvalet - köper reklamtid för 300 miljoner

Michael Bloomberg kliver nu på allvar in i den amerikanska valkampanjen. Miljardären har lagt ner 300 miljoner kronor på tv-reklam som ska visas den kommande veckan.

Michael Bloomberg.
Michael Bloomberg.Foto:John Locher

Det är bara en tidsfråga innan Michael Bloomberg, finansman och före detta borgmästare i New York, officiellt tillkännager att han vill blir Demokraternas kandidat i USA:s presidentval nästa år.

Den förmögna 77-åringen har redan öppnat sin tjocka plånbok och köpt tv-reklam för över 30 miljoner dollar, rapporterar amerikanska medier. Pengarna, motsvarande 300 miljoner kronor, ser till att en 60 sekunder lång kampanjfilm om 77-åringens liv sänds i tv-kanaler i över 20 delstater den kommande veckan.  

Därmed har Michael Bloomberg på en vecka köpt mer reklamplats än vad hela fältet av demokratiska presidentkandidater gjort tillsammans under hela 2019.

Att Michael Bloomberg, USA:s åttonde rikaste man, nu gör entré i demokraternas primärvalskampanj retar gallfeber på en annan presidentkandidat. 

”Jag äcklas av tanken på att Michael Bloomberg eller någon annan miljardär tror de kan runda den politiska processen och spendera tiotals miljoner dollar för att köpa våra val”, kommenterar presidentkandidaten Bernie Sanders miljardärens reklambudget.

Bernie Sanders kampanj lägger 500.000 dollar på tv-reklam den kommande veckan. Joe Biden och Elisabeth Warren nöjer sig samtidigt med 200.000 dollar var. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?