1515
Annons

Blodröda siffror för Confidence

Confidence, som handlas på First North, redovisar ett resultat efter skatt på -7,4 miljoner kronor (-0,1) för det första kvartalet 2018.

Rörelseresultatet för perioden låg på -7,1 miljoner (0,1) och nettoomsättningen summerades till 20,4 miljoner (32,9). 

För perioden redovisas ett negativt kassaflöde från den löpande verksamheten om -5,3 miljoner (-4,9).

Koncernens resultat för perioden är lägre än bolagets förväntningar och uppsatta mål för kvartalet. Det beror främst på lägre orderingång än plan under andra halvåret 2017 samt ett ojämnt affärsflöde med ineffektivitet i produktion som följd, skriver Confidence.

Bolagsstämman häromdagen fattade beslut om en nyemission på cirka 17,7 miljoner kronor före emissionskostnader, med teckningstid 25 maj-11 juni.

"De under senaste halvåret genomförda struktur- och organisationsförändringarna för att säkerställa god lönsamhet via nya ledningsfunktioner och processer börjar nu ha en positiv verkan på verksamheten. Vi har under ledning av vår nye försäljningschef som tillträdde under första kvartalet i år upplevt en högre aktivitet inom samtliga prioriterade marknadsområden och marknads- och affärsläget är enligt vår bedömning mycket gynnsamt", kommenterar Confidences vd Pär Nilsson.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?