ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blivande vd:n utvisas – tog ut för lite lön

  • Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Under tre månader 2015 sänkte Hussein Ismail, vice vd i biobanksföretaget Birka, sin lön för att rädda bolaget. När han nu ska bli vd och bolaget tiodubblas kommer beskedet från Migrationsverket: han ska utvisas om några veckor, rapporterar SVT.

Det var blott för en vecka sedan som Lundabolaget firade planerna att expandera tiofaldigt, med Hussein Ismail som ny vd från april. Sedan kom utvisningsbeslutet från Migrationsverket, varpå den blivande vd:n måste lämna Sverige inom fyra veckor och resa till Libanon.

"Både min familj, kollegor och bolaget påverkas av det här", säger Hussein Ismail till SVT.

Skälet är att han tog ut för lite lön jämfört med vad han borde fått enligt kollektivavtalet under tre månader 2015. Bolaget hade inte likvida medel att betala ut de ordinarie lönerna, så flera i bolaget valde att avstå delar av lönen.

"Vi kämpade för att överleva på marknaden. Vi kom alla överens om att göra så här, det var nödvändigt. Det är av den anledningen som vi nu planerar för expansion", säger Hussein Ismail.

Migrationsverket förklarar sitt beslut:

"Skulle man välja att titta mellan fingrarna på det här så finns det väldigt många andra ärenden där människor faktiskt blir utnyttjade som skulle kunna fara illa", säger Fredrik Bengtsson, kommunikationsdirektör på myndigheten.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies