Blåst tvingar färjetrafik att ställa in

Kraftig blåst på Ålands hav ställer till det för färjetrafiken. Avgångar ställs in och förseningar är att vänta.

Bild:TT

Färjerederiet Viking Line ställer in två avgångar till följd av den kraftiga blåsten på Ålands hav. På sina håll har blåst på 20 meter per sekund kunnat uppmätas.

"Vi har ställt in M/S Rosellas avgång från Kapellskär klockan 12.00 och avgången från Mariehamn klockan 16.00", säger Jonas Onsshagen, biträdande trafikchef Viking Line.

Tallink Silja Line ställer inte in några avgångar. Förseningar kan däremot vara att räkna med.

"Vi kör på precis som vanligt. Det som kan hända är att någon ankomst blir lite sen då vi kör extra försiktigt, mest för att det ska vara behagligare för våra passagerare", säger Sara Dobareh, pressansvarig vid Silja Line.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning för kuling. Först till kvällen väntas blåsten avta.

"Det ligger mellan 20-21 meter per sekund, nordvästlig vind. Det avtar långsamt under kvällen men i morgon går det upp igen på kulingstyrka på 14 meter per sekund", säger Sandra Andersson, meteorolog vid SMHI.

Vindstyrka på 14 meter per sekund klassas som kuling. Vindstyrka på 25 meter per sekund klassas som stormstyrka.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?