1515
Annons

Blankningsspecialisten tror på ras i Hongkong

Carson Block, grundare av blankningsspeciallisten Muddy Waters, tror att Kinas kreditproblem kommer nå en brytpunkt och fortsätter satsa på att Hongkong-listade bolag ska falla. Det skriver Bloomberg.

Bild:Colourbox

I en intervju med Bloomberg säger Carson Block att han tror att Kinas kreditproblem i spåren av den globala finanskrisen kommer nå en brytpunkt som kommer sända chockvågor genom ekonomin.

”Vid någon tidpunkt kommer dina gamla synder i kapp dig. Till slut kommer räkenskapens dag och jag vet det. Jag kan bara inte säga om den kommer om två månader, två år eller 20 år”, säger Carson Block till Bloomberg.

Carson Block menar dock att det är för naivt att bara blanka Hongkongbörsens Hang Seng-index då det finns bolag som kinesiska myndigheter inte kommer låta gå under. Tricket är enligt Block att hitta branscher och bolag som tillslut kommer krascha oavsett vad de kinesiska myndigheterna gör.

Muddy Waters skapade rubriker i Sverige i oktober 2015 efter att firman publicerat en negativ analys av telekombolaget Telia Company.

Lockheed Martin får jättekontrakt på 7 miljarder dollar

USA:s försvarsdepartement meddelade under natten till lördag svensk tid att amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin får ett kontrakt värt 7,6 miljarder dollar motsvarande dryga 77 miljarder kronor.

Ett amerikanskt F-35
Ett amerikanskt F-35Foto:Harald Tittel/AP

Totalt ska Lockheed Martin tillverka 129 nya stridsflygplan av modellen F-35, dock i olika variationer, till flera grenar inom det amerikanska försvaret. 16 stycken av modellen F-35A ska också säljas till utlandet.

Produktionen av planen kommer framför allt ske i Texas, men även till viss del i andra delstater.

Lockheed Martin stängde till kursen 434,24 dollar i fredags, före nyheten släpptes. Aktien har till skillnad från börsen i övrigt haft en positiv utveckling under året och är upp cirka 22,5 procent. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera