ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blankningsrekord i Fingerprint Cards

  • Foto: TT/Colourbox

Blankare fortsätter att tro på kursfall i biometribolaget Fingerprint Cards. Bolaget har aldrig varit mer blankat än nu. Det visar nya siffror från finanstjänsten Holdings.

Det är aktörerna Cadian Capital Management och Mapleplane Capital som utökat sina positioner. Cadian Capital Management har nu blankat 2,82 procent av kapitalet i Fingerprint Cards medan Mapleplane Capital blankat 1,56 procent av kapitalet enligt finanstjänsten Holdings.

Totalt är nu 10,37 procent av kapitalet i Fingerprint Cards blankat vilket är den högsta nivån någonsin. Den tidigare blankningstoppen var i maj 2016 då 10,19 procent av kapitalet var blankat.

Fingerprint Cards är också det andra mest blankade bolaget på Stockholmsbörsen, efter inkassobolaget Intrum Justitia.

Blankning innebär att en aktör lånar aktier av en annan aktör och säljer vidare aktierna. Sedan hoppas man kunna köpa tillbaka aktierna till ett lägre pris och lämna tillbaka dem till den ursprungliga ägaren och därmed göra en vinst. Dock offentliggörs inte alla blankningar, det krävs att en aktörs blankningsposition överstiger 0,5 procent av kapitalet i bolaget.

Fingerprint Cards aktie har backat med drygt 13 procent sedan årsskiftet. Men kursen har varit volatil, som lägst har den varit nere under 70 kronor och som högst strax under 118 kronor.

Di rapporterade på tisdagen att analytiker är skeptiska till Fingerprint Cards. En av åtta analytiker som följer bolaget tror att de når sina långsiktiga finansiella mål.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies