Annons

Blankare tar sikte på Ilija Batljans SBB

Blankarna har under sommaren fått upp ögonen för Ilija Batljans Samhällsbyggnadsbolaget, SBB.

SBB:s grundare och vd Ilija Batljan.
SBB:s grundare och vd Ilija Batljan.Foto:Jack Mikrut

I början av juni flaggade Arrowstreet Capital för att de hade tagit en publik kort position i SBB, enligt data från Holdings. Det var första gången det dök upp en publik blankare i SBB. Dagen efter dök även Voleon Capital Management upp som blankare i fastighetsbolaget, den positionen täcktes dock tre veckor senare.

Två aktörer, Sculptor Capital Management och Boussard & Gavaudan Investment ser ut att ha tagit korta positioner i fredags förra veckan när SBB rasade 7 procent efter sin uppmärksammade emission. Det handlar enligt SBB:s ir-chef Adrian Westman om den deltaplacering av b-aktier som gjordes som en del av emissionen.

”Det är alltså inga blankningar i dess normala bemärkelse”, skriver han i ett sms.

En fjärde aktör, Syquant Capital, har under tisdagen flaggat upp en kort position om 0,55 procent av kapitalet. 

SBB har sedan emissionen i slutet av förra veckan backat drygt 5 procent på börsen. Räknar man bort de korta positioner som uppstått i samband med SBB:s emission är nu 1,15 procent av kapitalet i SBB publikt blankat. Det ska dock poängteras att endast blankningspositioner som överstiger 0,5 procent av kapitalet är offentliga, det faktiska antalet blankade aktier kan alltså vara betydligt högre. 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?