Annons

Blandat på Nordenbörserna – laxaktie tog glädjeskutt

Nordiska börser såg en blandad utveckling på tisdagen och samlingsindexet Nordic Vinx 30 slutade 0,1 procent ned på nivån 997.

 

Köpenhamnsbörsens C20-index steg 0,2 procent.

 

Lundbeck-aktien fortsätter återhämtningen efter att vd Kåre Schultz lämnat bolaget för att bli ny vd för Teva. Aktien steg 2,6 procent på fredagen.

"Lundbeck har förstås haft det svårt mot bakgrund av Kåre Schultz avgång, och det är givetvis eftersom att han var med och satte i gång omstruktureringen av Lundbeck och den långsiktiga strategiska utvecklingen", sade Otto Friedrichsen, aktiestrateg vid Formuepleje, till Ritzau Finans.

I Oslo steg OBX-indexet 0,2 procent. Petroleum Geo Services steg mest med 5,5 procent, följt av Grieg Seafood, plus 3,3 procent.

Pareto höll fast vid sin köprekommendation för fiskodlare, trots att flera aktörer tror på ett större laxutbud och lägre priser i framtiden, enligt TDN Finans.

Mäklarhuset ser starka utsikter på längre sikt och menar att sektorn för närvarande är attraktivt värderad.

Den största förändringen jämfört med tidigare är att Bakkafrost nedvärderas till behåll från köp, med en höjning av riktkursen till 375 kronor från tidigare 365 kronor.

I Helsingfors backade OMXH25-indexet omkring 0,3 procent. Nokia backade 1,4 procent efter att Exane i en analys sagt att man ser risker på kort sikt. Exane har sänkt rekommendationen för Nokia till underperform (neutral) och riktkursen dras ned till 4,20 euro (motsvarande 39 kronor) från 4,90 euro.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?