Annons

Blandat på Europas börser – London i botten

De ledande börserna i Europa gick åt skilda håll på fredagen och det breda regionindexet Euro Stoxx 600 var ned 0,3 procent.

I Tyskland var DAX 0,1 procent lägre med nedgångar för finansiella företag som Deutsche Bank, Commerzbank, Allianz och Münchener Re. För Deutsche var nedgången en dryg procent.

Gladare miner var det i stället hos däcktillverkaren Continental, som lyfte 1,0 procent, och Deutsche Börse som stärktes 1,2 procent.

Franska CAC 40 var ned 0,3 procent. Förlorare var Accor, AXA och livsmedelsbolaget Danone, som alla backade med mer än 1 procent. Storbankerna BNP Paribas och Société Générale var också tydligt nedåt: med 0,8 respektive 1,1 procent.

Vinnare i Paris var Renault, Airbus och Peugeot, som handlades upp med mellan 0,4 och 1,1 procent.

Londonbörsen och FTSE 100-index gick klart sämre än andra börser på kontinenten för andra dagen i rad och backade 1,0 procent. Svaga sektorer i London var för dagen hälsovård, telekom och IT, men de flesta breda branschindex visade upp röda siffror.

Råvaror tappade och BHP Billiton var ned 2,0 procent. Banken Standard Chartered tappade ännu lite mer: 2,1 procent. Oljejätten Royal Dutch Shell var ned 1,7 procent och operatören Vodafone 1,8 procent.

 Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?