1515
Annons

Blandat på Asienbörserna – biljätte vinnare i Tokyo

De ledande Asienbörserna hade olika syn på världsläget i torsdagens handel.

Foto:Eugene Hoshiko

Tokyobörsens Nikkei-index fortsatte oroas av bland annat inflationstrycket, och föll 0,3 procent, medan det bredare Topix stod nästan stilla. Bland vinnarna noterades Toyota Motor upp 2 procent och e-handelsjätten Rakuten upp 0,9 procent.

Även i Hongkong var det dystert, Hang Seng-index hade på eftermiddagen backat 0,9 procent. På förlorarlistan hittas Volvo Cars systerbolag Geely Automobile med en nedgång på 2,2 procent.

De kinesiska fastlandsbörserna har fallit tidigare i veckan, och vände nu upp. Shanghai- och Shenzhenbörsernas kompositindex låg i den sena handeln på 0,4 respektive 0,5 procent plus.

Seoulbörsens Kospiindex låg samtidigt 0,5 procent back, medan Taiwans viktade index tappat 0,9 procent.


Addtech köper Göteborgsbolag inom läkemedels- och kosmetiktillverkning

Teknikhandelsföretaget Addtech förvärvar Gotapack International som har en årlig omsättning på cirka 25 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Gotapack har en stark branschkompetens inom utrustning, reservdelar och service till läkemedelsindustrin, enligt Addtech. Till huvudprodukterna hör process- och förpackningsmaskiner. De primära marknaderna är Sverige, Danmark och Norge.

Tillträde sker på fredagen och förvärvet bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Addtechs resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Gotapack International AB är baserat i Västra Frölunda i Göteborg


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?