ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blandat i Europa – franska staten sänkte Renault

  • Foto: Jacques Brinon

Europabörserna handlades blandat efter att Mario Draghi och Europeiska centralbankens råd som väntat beslutat att lämna räntorna oförändrade.

Samlingsindexet Stoxx 600 föll 0,1 procent. 

I Paris backade CAC40 0,3 procent.

Beskedet att Fiat Chrysler är missnöjt med den franska statens villkor och därför skrotar sitt bud om samgående med Renault fick Renault-aktien att dyka 6,4 procent. Franska staten, som är Renaults största ägare med ett innehav på 15 procent, har bland annat begärt mer inflytande i bolaget, garantier för att franska arbetstillfällen inte försvinner och bättre villkor för franska aktieägare.

I Tyskland var DAX ner 0,2 procent. Fastighetsjätten Vonovia och Deutsche Bank blev förlorare med nedgångar på 4,7 respektive 2,9 procent.

I London steg FTSE 100 0,6 procent. Läkemedelsjätten Astra Zeneca avancerade 1,7 procent medan varuhuskedjan Marks & Spencer föll 3 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer