ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blandad utveckling på Mellanösterns börser

  • Foto: Abdulrahman Abdullah/Bloomberg

De ökade spänningarna i Persiska viken ser ut att ha haft en begränsad effekt på börserna i Mellanöstern, som gick åt olika håll på söndagen.

I Saudiarabien föll börsen med 1,3 procent på söndagen. Telekombolagen Zain och Etihad Etisalat backade 2,6 procent respektive 3,4 procent.

Banksektorn föll inför att de ledande bankerna börjar rapportera sina kvartalsresultat nästa vecka, skriver nyhetsbyrån Reuters.

I Dubai sjönk börsen med 0,2 procent. Index tyngdes av fastighetssektorn. Damac Properties tappade 1 procent och byggföretaget Arabtec 0,6 procent.

I Abu Dhabi höll den uppåtgående trenden från förra veckan i sig och index steg 0,5 procent, med fastighets- och bankaktier som draglok.

Abu Dhabi Islamic Bank steg 1,1 procent och First Abu Dhabi Bank steg ytterligare 0,6 procent efter ett kraftigt lyft med 6,5 procent efter rapportsuccén i torsdags, veckans sista handelsdag.

Qatars index var så gott som oförändrat, upp 0,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer