ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Blandad prisutveckling på råvaror

Råoljan backade något på onsdagen efter små uppgångar på tisdagen, medan utvecklingen var blandad för basmetallerna. För ädelmetallerna var rörelserna svagt positiv.

I sitt senaste tullbesked mot Kina tullbelägger USA bland annat sömlösa rör som används i olje- och gasborrning.

Tullsatsen är 25 procent och läggs ovanpå 25-procentiga tullar på själva metallen, vilket innebär sammanlagt 50 procents tull, enligt Bloomberg News. Aluminiumterminerna sjönk med upp till en procent i Shanghai men steg på London Metal Exchange.

Effekten på den globala metallmarknaden av de senaste tullturerna kan dock väntas bli relativt liten, eftersom handeln i metaller mellan Kina och USA inte är särskilt omfattande, skrev nyhetsbyrån. Kina är bara nummer elva på listan över länder med störst stålexport till USA, och nummer fyra bland aluminiumexportländerna dit.

Klockan 16.30 i eftermiddag väntas veckans oljelagerdata från amerikanska oljedepartementet. Enligt API-siffran som publicerades på tisdagskvällen minskade de amerikanska råoljelagren med 3,3 miljoner fat under förra veckan, i kontrast till en väntad uppgång på 0,2 miljoner fat. Oljepriset steg något på beskedet, och Nordsjöoljan handlas i skrivande stund strax under 68 dollar per fat.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies