Annons

Blackrock dementerar uppgifter om konkurrerande Credit Suisse-bud

Blackrock överväger ett bud på krisande storbanken Credit Suisse, enligt uppgifter till Financial Times. Men fondjätten dementerar uppgifterna.

Enligt tidigare uppgifter förs diskussioner under helgen även mellan UBS och Credit Suisse.

Foto:MARK LENNIHAN

Blackrock ska, enligt Financial Times, överväga och förbereda ett bud på krisbanken Credit Suisse. Tidningen hänvisar till anonyma källor med insyn.

Enligt tidningen ska ett bud arbetas fram för att kunna offentliggöras under helgen. Arbetet leds av medgrundaren och vd:n Larry Fink. Enligt Financial Times ska Blackrock arbeta med flera alternativ, varav ett är att gå samman med andra investerare.

Ett av alternativen som ligger på bordet är också att köpa loss delar av Credit Suisses verksamheter.

Men Blackrock förnekar uppgifterna, enligt Reuters.

”Blackrock medverkar inte i några planer på att köpa upp hela eller delar av Credit Suisse och har inget intresse av att göra det”, säger en talesperson till nyhetsbyrån.

Blackrock har länge varit en av Credit Suisses största kunder.

Uppgifterna om Blackrock kommer i spåren av att FT, också baserat på uppgifter från källor, natten mot lördag rapporterade att schweiziska UBS och pressade Credit Suisse kommer att hålla möten om en eventuell sammanslagning under helgen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera