Annons

Black Friday sänkte Odd Mollys fjärde kvartal

Odd Mollys intäkter växte visserligen med 4 procent i det fjärde kvartalet, men samtidigt försämrades rörelseresultatet kraftigt. 

"Fjärde kvartalet har utvecklats till en period där andelen försäljning till ordinarie pris blivit allt mindre och inkluderar mid-season sale, Black Friday och mellandagsrea. Black Friday i år slog nya rekord även för oss men detta medförde att den ordinarie julhandelsvolymen istället blev svagare. Sammantaget medförde detta en kraftigt negativ påverkan på bruttovinstmarginalen", skriver bolagets avgående vd Anna Attemark i rapporten. 

Bruttomarginalen uppgick till 51,6 procent, en nedgång från 60 procent fjärde kvartalet 2016. Rörelseresultatet landade på -11,1 miljoner kronor (-0,3). Odd Molly ODD +2,31% Dagens utveckling s intäkter var 89,6 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (86,5). 

För helåret var omsättningen 432 miljoner kronor, en ökning med 2 procent. 

"Även om vi nådde all-time-high avseende försäljning kan vi dock konstatera att 2017 blev svagare än vi önskat. Den höga tillväxttakten i våra digitala kanaler är långsiktigt mycket positiv men den kraftiga avmattningen i den traditionella handeln ger utmaningar i det kortare perspektivet som måste hanteras", skriver Anna Attemark. 

Det är sedan tidigare känt att Anna Attemark ska bli chef för området New Business på H&M HM B -5,48% Dagens utveckling . Hon efterträds på Odd Molly av Jennie Högstedt Björk som i dag är sortimentschef och vice vd. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?