1515

Björn Ulvaeus tar över Cirkus

Musikern Björn Ulvaeus och EQT-grundaren Conni Jonssons underhållningskluster på Djurgården fortsätter att växa. På fredagen stod det nämligen klart att Pop House Stockholm, där duon är huvudägare, förvärvar teateranläggningen Cirkus.

Bild:TT

Cirkus i Stockholm invigdes den 25 maj 1892 och inhyste till en börja, precis som det låter, större cirkussällskap. Sedan dess har dock verksamheten förändrats och Cirkus är idag framförallt en scen för teater, shower och musikaler. Under spelåret 2016/2017 förväntas intäkterna landa på 113 miljoner kronor vilket är ett nytt rekord för Cirkus.  

På fredagen stod det dock klart att det är dags för en ny akt i Cirkus historia då Pop House Stockholm, som bland annat innefattar Abba-museet, förvärvar den anrika teateranläggningen. Även Skandiascenen, som invigde hösten 2015, ingår i köpet.

”Verksamheterna ligger både geografiskt och innehållsmässigt nära varandra. Vi vill öka samarbetet på samtliga områden”, säger Björn Ulvaeus till Di.

Finns det planer på ytterligare förvärv och expansion i området?

”Inte för tillfället.”

De nya ägarna har omfattande planer för Cirkus inklusive en ny restaurang- och barverksamhet, nya stolar samt en VIP-sektion. Enligt Björn Ulvaeus är ambition att hans musikalkollegor runt om i världen ska säga ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen”.

”Vi ska investera i ny teknik och förbättring av publikflödena i de två Cirkusbyggnaderna. Jag ser förutom det svenska också ett mera internationellt utbud framöver, ibland i samproduktion med utländska aktörer”, säger Björn Ulvaeus.

Pop House Stockholm har stora ambitioner och anser att underhållningsklustret har förutsättningarna att bli en av de mest spännande underhållningsdestinationerna i världen.

”I ABBA The Museum berättar vi gruppens historia från mitten av 60-talet fram till 1982. Vi håller på att bygga ut den utställningen så att den ska gå fram till nutid. I vårt hus Konsthallen 15 vill vi skapa mer utställningsytor och där vill vi bygga en attraktion inspirerad av ABBA:s kommande äventyr i den virtuella världen och av Mamma Mia-filmerna”, säger Björn Ulvaeus.

”I Konsthallen 15 vill vi också utöka vår restaurang- och hotellverksamhet. Vi har ett gott samarbete med Gröna Lund och andra aktörer i vår del av Djurgården och tillsammans tror jag vi blir en underhållningsdestination i världsklass”, fortsätter han.


Innehåll från City NetworkAnnons

Europeisk molntjänst tar bankerna in i framtiden

Johan Christenson, vd och grundare av City Network.
Johan Christenson, vd och grundare av City Network.

Molnet spås bli ett avgörande verktyg för banker som vill behålla sin konkurrenskraft och innovationsförmåga framåt. Här vill City Network bana väg med sin molntjänst med inbyggd regelefterlevnad anpassad för bank- och finanssektorn.

Molntjänster kommer att utgöra grunden för bankernas digitala transformation och boosta både innovations- och konkurrenskraften. Detta menar Johan Christenson, vd och grundare av molntjänstföretaget City Network.

– Med en molninfrastruktur kan allting automatiseras. Utveckling av nya tjänster och lösningar kan därför ske i en mycket hög hastighet. Vi har exempel där företag 20-faldigat sin produktivitet med samma antal utvecklare som tidigare, säger han och fortsätter:

– Den bästa tiden för att påbörja den här accelerationen var i går. Att genomföra en digital transformation är en fem till tio år lång resa, där företaget inte bara behöver investera i en modern infrastruktur utan också göra en omfattande kunskapsförflyttning. 

Legala utmaningar med molntjänster

På grund av de höga regulatoriska kraven inom banksektorn finns det en tradition av försiktighet när det gäller att använda system utanför den egna organisationens väggar, berättar Johan Christenson. Säkerhet och integritet är två tungt vägande skäl till detta. 

De senaste årens juridiska diskussioner och rättsfall kring användning av utomeuropeiska molntjänster bidrar också till tveksamhet. Banker som använder molntjänster måste göra detta i enlighet med svensk och europeisk datalagstiftning samt branschspecifika krav.

– Vårt mål är att banksektorn ska kunna dra nytta av alla fördelarna med molnet för att fortsätta sin digitala transformation i den takt som marknaden kräver, utan att behöva kompromissa med säkerhet eller lagstiftning, säger Johan Christenson.

Europeiskt alternativ för ökad säkerhet

City Network vill fungera som ett tryggt europeiskt alternativ och har därför byggt in regelefterlevnad i sin tjänst för bank- och finansbranschen, Compliant Cloud, som hjälper företag att påvisa hur lagarna följs vid granskning av Finansinspektionen. Bland kunderna finns bolag inom bank, försäkring och säkerhet.

– Precis som alla organisationer inom de reglerade branscherna har våra kunder ett stort behov av att accelerera sin innovationstakt för att kunna leverera fler och bättre tjänster till sina kunder. Det är kombinationen av automatiserad och programmerbar infrastruktur och regelefterlevnad som gör att vi matchar så väl som leverantör, säger Johan Christenson.

Backas upp av stark ägare

I höstas förvärvades City Network av EQT-ägda Iver som utvecklar och levererar tjänster inom IT-drift, högsäkerhetslösningar och applikationsutveckling. Affären skyndar på den kunddrivna internationaliseringen.

– Samtidigt som banksektorn är kraftigt reglerad och lokal är internationalisering och integration med andra marknader en viktig aspekt. Därför behöver de en molnpartner som kan täcka hela regionen. City Network är det trygga europeiska molnalternativet, avslutar Johan Christenson.

Läs mer om det trygga molnalternativet här.

Om City Network

City Network är det ledande europeiska molnalternativet och erbjuder IT-infrastruktur som tjänst. Molntjänsterna säkrar att kunder kan efterleva svensk och europeisk datalagstiftning, samt branschkrav och regler gällande revision, loggning, databehandling och datasäkerhet som exempelvis Solvency, Basel och GDPR.

Mer från City Network

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med City Network och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?