Annons

Björn Ulvaeus: Dags att skrota kontanter

Det är dags att skrota sedlar och mynt och helt gå över till ett kontantlöst samhälle. Det skriver musikern och låtskrivaren Björn Ulvaeus i ett debattinlägg.

Bild:TT

Att alla kontanter ska ersättas av kortbetalningar är en käpphäst för ”Abba-Björn” som skrivit flera debattartiklar i ärendet. Förutom att kontanter är ohygieniska och dyra att hantera bidrar de till brottslighet, menar han.

I dagens Expressen ställer Björn Ulvaeus den retoriska frågan om vad tjuvar ska göra med sitt stöldgods om de inte går att omvandla till kontanter.

”Varken Ica eller langaren kommer att acceptera den stulna klockan som betalningsmedel. Garanterat inte. Och ingen annan heller”, skriver Björn Ulvaeus.

Den enda lösningen för brottslingen skulle vara att sälja varorna utomlands och sedan sätta in pengarna på ett bankkonto.

”Men då är ju pengarna spårbara och hela idén med gatans svarta ekonomi brakar ihop. Då går det att se var pengarna kommit ifrån och skattemyndigheten kan be om underlag för intjänandet”, står det i debattartikeln.

Björn Ulvaeus lever som han lär, det har aldrig gått att betala med kontanter på Abba the Museum på Djurgården i Stockholm.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera