1515

Björn Borg säljer drömkåken – prislappen på 40 miljoner

Tennislegendaren Björn Borg säljer nu sitt hus på 542 kvadrat för att flytta till mindre. Prislappen ligger på över 40 miljoner kronor.  

Foto:Residence Christie’s
Foto:Residence Christie’s
Foto:Residence Christie’s
Foto:Residence Christie’s
Foto:Residence Christie’s
Foto:Residence Christie’s

När Björn Borg slutade spela tennis drog han sig tillbaka till Alstaholm – en stor villa med sjötomt och utan grannar. Här ryktas många tennismatcher mot tidigare världseliten ha ägt rum utan att världspressen varit samlad.

Men nu vill Björn Borg och hans fru vara mer utomlands än tidigare och har köpt sig en mindre våning och ett hus utomlands. Planen är att följa sonen Leo Borg som har en internationell tenniskarriär. Därför behöver de inte längre den stora bostaden, säger Jan Tivenius, mäklare på Residence Christie's som hjälper Björn Borg att sälja. 

Han vittnar om att det är något av en utmaning att sälja bostäder i den här priskategorin. 

”Kunder är inte lika många som vid objekt i lägre prisklasser, och de står inte på kö från dag ett utan de kan vara utomlands och så vidare. De kommer när de kommer, och som säljare får man tillåta att det tar lite tid”, säger han. 

Att Björn Borg har bott länge i huset kan vara en faktor som driver upp priset, säger Jan Tivenius.

”På något sätt höjer det intresset i alla fall”, säger han och poängterar att speciellt utomlands kan det vara en faktor som lockar köpare.  

Björn Borgs tidigare bostad kommer att säljas mot Residence Christie's kundregister och via deras partners kundregister utomlands. 

Hittills har Jan Tivenius börjat visa stället för potentiella köpare. Men några förhandlingar kring priset har inte inletts än. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?