Björklunds känga till Moderaterna

Liberalerna lovar pengar till kommunerna för att anställa 2.000 trygghetsvakter och vill omplacera lika många poliser till yttre tjänst. Dessutom riktar partiledaren Jan Björklund en SD-känga till Moderaterna.

Liberalernas ledare Jan Björklund
Liberalernas ledare Jan BjörklundBild:Pontus Lundahl/TT

Liberalernas partiledare Jan Björklund höll vid lunchtid på lördagen sitt öppningstal på partiets riksmöte i Västerås.

Han talade om globaliseringen som de ”svagastes bästa vän” och beskrev det europeiska samarbetet som liberalism när det är som bäst.

Han upprepade löftet att inte samarbeta med Sverigedemokraterna och riktade även en tydlig känga till Moderaterna.

”Låt mig vara väldigt tydlig, till er, till väljarna och till den moderata partiledningen: Liberalerna kommer inte att medverka till att ge Sverigedemokraterna politisk makt och inflytande”, sa han.

Talet bjöd på två nyheter. För det första föreslår Liberalerna att kommunerna ska få statsbidrag för att anställa 2.000 trygghetsvakter. Dessutom vill partiet att lika många poliser inom tolv månader ska omplaceras till yttre tjänst.

Tanken är att trygghetsvakterna ska sättas in i väntan på att de nya poliserna kommer ut i yttre tjänst.

Jan Björklund slog från talarstolen fast att det svenska rättssamhället måste återupprättas.
”Rättsstaten är en liberal skapelse och är till för de svagaste i samhället”, sa han.

Jan Björklund gick även till flera hårda angrepp mot regeringen, som han anklagade för att driva en företagsfientlig politik. Han riktade särskilt in sig på Ilmar Reepalus välfärdsutredning och kravet från Vänsterpartiet att begränsa välfärdsvinsterna.

”Jag har två uppmaningar till Stefan Löfven: Klipp navelsträngen till Vänsterpartiet och kasta Reepalu-utredningen i papperskorgen”, sa han.

Den tidigare utbildningsministern gick även hårt åt sin efterträdare Gustav Fridolin och hävdade att de förbättrade Pisa-resultaten är ett resultat av alliansens tidigare reformer och inte av de rödgrönas politik.

”Svensk skolas resultat lyfter nu. Inte på grund av Fridolins insatser – utan trots Fridolins insatser. Och måtte han inte hinna förstöra för mycket innan han blir utbytt om 18 månader”, sa Jan Björklund.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?