Bitcoin tappar ännu mer

Raset för kryptovalutan bitcoin fortsätter. Under onsdagsförmiddagen kostade en bitcoin 10.800 dollar på den Luxemburgbaserade handelsplatsen Bitstamp.

Oro för att Sydkorea och Kina ska sätta stopp för handeln med kryptovalutor ligger bakom nedgången.

Sydkoreas finansminister ska ha sagt i en intervju den här veckan att regeringen fortfarande ser ett förbud som en möjlighet. Parallellt uttalade sig en representant för den kinesiska centralbanken, och sade att myndigheter borde förbjuda all organiserad handel med virtuella valutor.

I december nådde bitcoin sin högsta nivå hittills, över 19.000 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?