Annons

Bitcoin spås kunna nå 15.000 dollar på sex månader

 

Den senaste tidens bitcoinrally har tryckt upp priset på kryptovalutan till rekordnivåer nära 10.000 dollar men rallyt är långtifrån över om man ska tro analyshuset Cascend Securities, som spår att priset seglar vidare till 15.000 dollar inom ett halvår. 

 

En orsak till den väntade uppgången är att den Chicagobaserade optionshandelsplatsen CME Group planerar att lansera derivat med bitcoin som underliggande tillgång mot slutet av året. Det framgår av ett tv-inslag från Bloomberg.

Londonbaserade TF Global Markets gör dock en helt annan bedömning och uppskattar att priset kan vända ner igen kring nivån 10.100 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?