Hoppa till innehållet

Annons

Bitcoin rusar igen – sprängde ny rekordnivå

Bitcoin fortsätter sin hackiga stigning mot nya rekordnivåer. Under onsdagen tog sig kryptovalutan upp över 35.000 dollar.

Foto:Bloomberg Creative Photos

Efter den största nedgången på nio månader i måndags, då den tappade 17 procent, har priset på bitcoin hämtat sig och tagit sig upp till nya rekordnivåer. Under onsdagen låg priset en bra bit över 35.000 dollar.

I skrivande stund har värdet fallit tillbaka till ungefär 34.000 dollar, enligt Coindesk, men det innebär fortfarande en rejäl ökning det senaste dygnet med runt 7,5 procent. Hittills under 2021 ligger den upp ungefär 18 procent.

Ifjol hade kryptovalutan ett riktigt bra år med en uppgång som översteg 300 procent. Tidigare i veckan gav JP Morgan ut ett analysbrev där de inte uteslöt att Bitcoin kunde komma upp till värderingar väl upp över 100.000 dollar

”Jakten på högre värderingar är tillbaka eftersom större institutionella investerare är intresserade av att bygga långsiktiga positioner. Det handlar om att anamma den nya eran med blockkedjeteknologi som Bitcoin på ett unikt sätt är sammanvävd med”, säger Stephen Innes, global marknadsstrateg på Axi som tillhandahåller handel med bland annat kryptovalutor, till Bloomberg. 

Innehåll från InossiaAnnons

Inossia får 7,3 miljoner euro i EU-finansiering

Malin Nilsson, vd på Inossia, och Cecilia Persson, professor i materialvetenskap på Uppsala universitet.
Malin Nilsson, vd på Inossia, och Cecilia Persson, professor i materialvetenskap på Uppsala universitet.

Inossia har tagit fram en mjukgörare för bencement som kan minska antalet smärtsamma frakturer i bensköra ryggar med 75 procent. Nu, tack vare EU-finansiering via EIC Accelerator, kan Inossia revolutionera behandlingen av osteoporotiska kotor och degenererade diskar och göra skillnad för patienter världen över.

Inossia har skapat en mjukgörare, Inossia® Cement Softener, för bencement, som gör dem anpassade för behandling av ryggradsfrakturer hos osteoporospatienter och patienter med degenererade diskar. Produkten har potential att minska antalet smärtsamma frakturer med 75 procent och förbättra livskvaliteten för patienterna.

Med stöd av EU-finansieringen kommer Inossia kunna ta sin produkt till den globala marknaden och helt förändra behandlingen av bensköra kotor och degenererade diskar.

– Som forskare inom medicinsk teknik drivs jag av möjligheten att göra livet bättre för patienter. Samarbete mellan akademi och företagsamhet är avgörande för att forskningen ska nå ut till patienter, säger Cecilia Persson, professor i materialvetenskap på Uppsala universitet, som samarbetar tätt med Malin Nilsson, vd på Inossia och tidigare produktchef och affärsutvecklare på BoneSupport med produkt i samma affärsområde.

Läs mer om Inossia här

Förbättrar livet för många patienter

Inossias produkt hjälper att förhindra följdfrakturer – något som sparar samhället en hel del pengar.

– Man brukar säga att följdfrakturerna som sker på grund av behandling med för hårt material kostar 700 miljoner euro varje år i Europa. Om vi kan förhindra dem, eller åtminstone minska dem med 75 procent, skulle vi spara över 500 miljoner euro per år, säger Malin Nilsson och fortsätter:

– Vi är övertygade om att vår mjukgörare kommer att förbättra livet för många patienter. Vi är tacksamma för EU-finansieringen som gör det möjligt för oss att vidareutveckla och ta våra produkter till marknaden.

Sammanfattningsvis kan Inossias mjukgörare för bencement bespara samhället både smärta och pengar. I dagsläget finns ingen liknande konkurrent på den globala  marknaden. Som nästa steg satsar Inossia även på att behandla degenererade diskar, vilket är en i stort sett outforskad marknad.

Besök Inossia här 

Om Inossia:
Inossia® utvecklar medicintekniska lösningar med starkt fokus på aktivt åldrande, bättre behandlingar och minskade sjukvårdskostnader för patienter som lider av ryggsmärta. Inossia®, som spin-out från Uppsala Universitet, kommersialiserar patentskyddad mjukgörare för bencement för att bättre behandla benskörhetsfrakturer i ryggraden. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Inossia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera