Annons

Bitcoin rasar i turbulent handel

Bitcoin faller hårt under turbulent handel sedan kryptovalutan rasat under 10 000-dollar-strecket.

Torsdagens noteringar på drygt 9 200 dollar per bitcoin är de lägsta sedan november i fjol.

Under tidig eftermiddagshandeln hade bitcoinvärdet rasat med 9 procent jämfört med onsdagens kurs.

Trycket nedåt på kryptovalutan har tilltagit under veckan. Jämför man med de historiska toppnoteringarna i december har mer än hälften av värdet raderats ut för den omstridda valutan.

Bitcoins värde har bland annat skakats av beskedet från Facebook att man förbjuder annonser om kryptovalutor samt uppgifter om att sydkoreanska myndigheter har övervägt att förbjuda plattformar för handel med kryptovalutor.

Sydkoreas finansminister Kim Dong-yeon har sedan dess tonat ned hotet och förklarat att landets regering i första hand vill öka kontrollen över handeln med kryptovalutor.

Samtidigt har finansmyndigheter i USA börjat utreda två av världens största bitcoin-plattformar, Bitfinex och Tether, medan marknaden skakats av en stor japansk bitcoinsvindel på plattformen Coincheck.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?